Algemeen

'Eternals'-acteur over het eerste MCU-homokoppel

De film zal (normaal gesproken) in november te zien zijn!

door Wouter Drummen om 14:06 in Algemeen
Marvel werkt momenteel aan de nieuwe superhelden film The Eternals, waar heel wat nieuwe superhelden geïntroduceerd in zullen worden. Zo zullen o.a. Angelina Jolie, Salma Hayek en het Game of Thrones-duo Kit Harington en Richard Madden superhelden spelen. Acteurs Haaz Sleiman en Brian Tyree Henry zijn ook in de film te zien en wel als het eerste homokoppel in het MCU.

Tijdens een recent interview laat de Libanees-Amerikaanse Sleiman (o.a. bekend van The Visitor) zich erover uit. Hij zal te zien zijn als de man van Henry (bekend van The Joker) die superheld Phastos speelt.

Wat te verwachten
Zo zegt Sleiman: ''Phastos is een van de belangrijkste superhelden in Eternals. Ik speel zijn echtgenoot, een architect. Samen hebben ze ook een kind''.

''Ik zal niet ontkennen dat ik zelf ook maar wat graag een superheld had willen spelen. Het wordt namelijk tijd dat we een openlijk homoseksuele Arabische moslimacteur een superheld zien spelen. Hoe dan ook, ik kijk gigantisch uit naar de film!''

De kusscene
Sleiman onthulde al eerder dat zij een kusscène in Eternals hebbens, al laat hij er nu iets meer over los: ''Het is een prachtige en ontroerende kus, want het gebeurt op een speciaal moment. Iedereen op de set moest huilen. Ik vind het belangrijk om te tonen hoe liefdevol en mooi een queer-gezin kan zijn''.

Ook had Sleiman alleen maar goede woorden over voor Henry: ''Brian is een geweldige acteur en heeft zijn rol heel mooi ingevuld. Op een gegeven moment zag ik het kind in hem en dat was echt mooi. Ik vind het dan ook belangrijk om de wereld eraan te herinneren dat leden van de queer-gemeenschap ooit kinderen waren''.

''Dit is namelijk een aspect dat vaak wordt vergeten. We worden vaak als seksueel en rebels afgebeeld en daardoor herkennen de kijkers zichzelf niet in ons als mensen'' voegt hij eraan toe.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Had ie maar transgender of gender fluid moeten zijn, hij is maar homo. Veel te gewoontjes tegenwoordig ????

Draven

Avatar

Niet helemaal MARQ242.

Er staat:

Het wordt namelijk tijd dat we een openlijk homoseksuele Arabische moslimacteur een superheld zien spelen.


De Arabische en zeker de moslimgemeenschap zou hier zeker nog moeite mee kunnen hebben. Als ze een Westerse non religieuze persoon hadden genomen zou je gelijk hebben gehad.

chazillionair28

Avatar

@draven als Moslim raakt dit mij wel.. Niets persoonlijks tegen de homo gemeenschap. Er is een bepaalde grens in ieders geloof of ideologie. Het lijkt wel alsof ze het bewust doen en ze er blijkbaar niet tegen kunnen dat wij strenger en actiever onze normen en waarden in bescherming nemen. Er zijn talloze moslims die uit de kast kunnen komen, wat ook niet erg is. Maar onze normen en waarden geven duidelijk aan dat laat staan gemeenschap met hetzelfde geslacht de gedachte al verboden is.

De media is zo geobsedeerd met dit onderwerp dat het geforceerd word te accepteren of althans ik zie het meer als hier is de realiteit van vandaag en je hebt het maar te accepteren. Nu zijn het de homo's dan de transgenders.

het moet een keer ophouden. Nogmaals mijn diepe respect naar de homo gemeenschap of anders denkende maar als film lief hebber hoef ik dit niet te accepteren.

Gigan72

Avatar

De kans op een flop wordt groot
Bij de doelgroep van deze film zitten een hoop kinderen.
Een hoop ouders laten dit niet zien aan hun kinderen zeker niet in de usa.

En dan zijn er landen die deze film echt niet laten zien in de bios ( China nv )Master Of Films

Avatar

chazillionair28 "Maar onze normen en waarden geven duidelijk aan dat laat staan gemeenschap met hetzelfde geslacht de gedachte al verboden is."

Met alle respect. Normen en waarden zou je niet in zwart-wit moeten gaan zien. Het is ten eerste veel complexer (because humans) en ten tweede zouden normen en waarden adaptiever met de tijd moeten meegaan. Wetten worden immers ook aangepast.

Zo werd op 1 juli 1863 de slavernij officieel afgeschaft in Suriname (Nederlands belangrijkste slavenkolonie). Hiermee werden de normen en waarden van gelijkheid, tolerantie, respect en vrijheid met de tijd aangepast.
Dus waarom nog steeds vast houden aan "oude" normen en waarden.
Je kan toch ook gewoon geloven met aangepaste normen en waarden.
Ietsje flexibel zijn. Sommige normen en waarden zullen nooit veranderen, zoals gij zult niet doden of stelen.
Maar gemeenschap (uiteraard liefde en geen verkrachting) tussen hetzelfde geslacht moet ieder voor zich weten. Het is geen moord of zo.
Leven en laten leven. Het zou een schande moeten zijn als deze anders denkende mensen in angst moeten gaan leven, omdat ze op hun eigen geslacht vallen en/of in hun verkeerde lichaam zijn geboren.

chazillionair28 "De media is zo geobsedeerd met dit onderwerp dat het geforceerd word te accepteren of althans ik zie het meer als hier is de realiteit van vandaag en je hebt het maar te accepteren."

Toegeven het is jammer dat Sleiman per se het volgende moest gaan aankondigen.
Het wordt namelijk tijd dat we een openlijk homoseksuele Arabische moslimacteur een superheld zien spelen.

Voor Nederland is het idd te gewoontjes, maar blijkbaar niet voor iedereen. En dat is dus jammer.
Ook dat Marvel een veer in hun reet blijven steken...omdat ze zo lekker "divers" zijn. Voor hun (tevens Disney) is het niet meer dan een checkboxje invullen om aan hun diversiteitsquota te voldoen. Goed voor de marketing. Meer zit er niet achter. Marvel kondigde ook niet aan in hun persberichten dat Hawkeye, Captain America en Iron Man blanke heteroseksuele mannen zijn. Dus een blanke heteroseksuele man is normaal, maar val je in een andere hokje dan moet dat per se belicht worden. Kortom, Sleiman speelt een superheld in The Eternals. Meer zouden we niet achter moeten gaan zoeken.

Master Of Films

Avatar

Oh btw:

and Phastos is one of the biggest superheroes in the film
Maar waarom, dat legt men niet uit in het interview. Smiley face Toch wel het belangrijkste van een superhelden film ipv zijn gezin voor te kauwen voor de diversiteitspuntjes.

@Gigan72
Zou mij niet verbazen als het toch wordt aangepast voor diverse landen. Geld staat boven aan bij het commerciële bedrijf Disney/Marvel. Anders hadden ze John Boyega ook prominent op de Chinese Star Wars poster geplaatst.

Ereptile

Avatar

Niets tegen homo's of transgenders etc. Alleen vind ik het zo jammer dat ze dit als een vlag gebruiken om te laten zien "kijk ons divers en tolerant zijn". Ik had er veel liever in de film pas achter gekomen dat 1 van de Eternals homo is.

Also +1 MoF!

jillover

Avatar

Zou dat de pitch geweest zijn voor deze film: 'We brengen het eerste homokoppel in het MCU' ... 'Ok, we gaan ervoor, hier heb je 200 miljoen, verzin er maar een verhaaltje rond, bij Black Panther was de pitch 'een MCU-film met 95% zwarte cast' en het heeft met een idioot verhaaltje ook 9 nullen opgeleverd'.

Monojaxx

Avatar

@chazillionair28
Je hoeft het niet te kijken natuurlijk. En als ze dan toch bezig zijn, ik vind - als man die op mannen valt - een leuke vrijscène tussen die twee ook wel eens leuk om te zien. Hetero's die vrijen zien we al genoeg. Smiley face

Draven

Avatar

@chazillionair28

Ik heb ook een bepaalde overtuiging naar gelovige (ook met alle respect) waarin ik makkelijk een discussie kan zoeken. Ik uit het echter niet want je moet kunnen zijn wie je bent. Daarnaast is homoseksualiteit geen keuze. Wat mensen in de slaapkamer doen moeten ze zelf weten.

Hier heb je de keus om naar de film te gaan of niet.

RobzZ01

Avatar

Helemaal eens met MoF en Ereptile. Hoe ver ben je met tolerantie en acceptatie als je alles een headline vind?

Hyenas

Avatar

@chazillionair28 Ik begrijp dat je religie belangrijk voor je is maar je realiseert je toch wel dat er ook heel veel homos zijn die moslim zijn?

Ik heb voor de corona vrijwilligerswerk gedaan bij een azielzoekerscentrum en het viel me op dat van de 30 mensen daar, er 4 waren die niets van homos moesten hebben. Die mening mag je hebben maar we wonen (gelukkig) wel in een land waar iedereen zichzelf mag zijn. Dit geef ik dan ook heel duidelijk aan.

Wanneer ik jou spreek geef je aan dat je het liever niet hebt en weer een andere moslim heeft er geen problemen mee. Iedereen heeft een andere interpretatie van religie maar realiseer je wel dat er genoeg homos zijn in de islamitische cultuur die als de dood zijn om uit de kast te komen en er is helemaal niets mis met homo zijn. Door zo'n rol kunnen mensen hopelijk zien dat ze zichzelf kunnen zijn. En het is echt niet een brainwash trucje hoor. Ik als hetero man ben echt niet bang om homo te worden nadat ik een homo koppel zie.

Sunspot

Avatar

Leef en laten leven!

Al datgeziek van mensen joh.

Van het Midden-Oosten wetenwe datze niet relaxt zijn, gericht op een of ander boek.

Dan weer landen die op een andere manier achterlijk zijn.

Gewoon laten leven iedereen,zolang je niemand anders kwaad doet, zo simpel kan het zijn ja.

SpicyMeatball

Avatar

Iedereen huilen om een filmkus? Wat een sissy's... Smiley face

Artificialis

Avatar

Religieuzen hebben duizenden jaren anderen zitten voorschrijven wat ze wel en niet mochten doen. Als zij zich 'gekwetst' voelen als zij door homo's worden afgebeeld heb ik daar geen enkele boodschap aan. Hollywood zou eigenlijk elke christelijke en islamistische rol door een homo moeten laten spelen. Dat geeft een duidelijke boodschap dat jou geloof niet het centrum van het universum is. En dat de rest van de wereld zich niet aan jou fictieve maatstaven hoeft te houden.

Rich Art

Avatar

Zolang we het expliciet blijven benoemen, zal het altijd een probleem blijven. Punt is alleen dat we het juist nu moeten benoemen zodat het in de toekomst veel beter geaccepteerd zal worden. En het daarmee veel beter tot het straatbeeld behoort dan dat het nu doet.

Iedereen zal zich vooral wat minder op de ander moeten richten. Helemaal als die persoon jou daar helemaal niet mee in de weg zit, pijn doet of persoonlijk kwetst. Wanneer gaat die arrogantie er af dat we vinden dat we een klinkende mening mogen hebben over het leven van een ander?

Overlord

Avatar

Het feit dat dit nog zo veel discussies opleverd betekend dat het blijkbaar dus nog niet als normaal wordt gezien helaas.
Film is nu eenmaal een medium waarmee je een hele grote groep mensen berijkt. Hoewel ik zelf ook wel homo's in de vriendengroep heb hoef ik ook niet per se zoenende mannen in een film te zien.
Het zal ongetwijfeld de nodige commotie oproepen in diverse landen en culturen.

Ang3l

Avatar

Moeten ze opschieten, anders haal Wiccan ze in!

Ang3l

Avatar

@chazillionair28 Je kunt niet in 1 regel je respect betogen voor "mijn community" en vervolgens verkondigen dat t tegen je normen en waarden ingaat en niet mag, terwijl wij niets anders doen dan jij: liefde zoeken.

NieuwsFilm

meest populair