'Godzilla vs. Kong'-trailer hint erop dat de mensheid de echte schurk is

'Godzilla vs. Kong'-trailer hint erop dat de mensheid de echte schurk is

Niet Godzilla en ook niet Kong.

De eerste trailer van Godzilla vs Kong werd vorige week eindelijk vrijgegeven. En die onthult eindelijk waar het gevecht uit de titel precies vandaan komt.

In de trailer blijkt dat Kong zo'n beetje de laatste hoop voor de mensheid vormt. Godzilla is ergens boos over en waar hij de mensheid eerst volop beschermde tegen andere bedreigingen, is dat nu anders. We zien hoe hij een hele stad met de grond gelijk maakt.

Godzilla vs. Kong
Daarom reist Monarch naar Skull Island, waar ze op een vliegdekschip niemand minder dan Kong oppikken. Hij wordt, geketend, meegenomen om het voor hen op te nemen tegen Godzilla. Niemand anders zal dat kunnen.

Maar interessant is dat de film waarschijnlijk niet echt om het gevecht tussen deze twee Titans zal draaien. Ja, het krijgt een rol, maar de trailer hint al naar iets anders: Mechagodzilla.

De officiële synopsis wees er al op dat de mensen de echte schurken lijken te zijn. Daarin wordt verwezen naar "een menselijke samenzwering die de wezens, zowel goed als slecht, voor altijd lijken uit te roeien". Wellicht is Godzilla daarom zo kwaad.

Mechagodzilla
De grote boosdoener lijkt Mechagodzilla te zijn, waar in de scène na de aftiteling van Godzilla: King of the Monsters al naar verwezen werd. Daarin kwamen we erachter dat Monarch een "mechanische reus" bouwt op Skull Island.

En wellicht dat in deze film Godzilla doordraait omdat de mensheid de balans van de natuur nu echt helemaal verpest heeft. Het lijkt eigenlijk wel redelijk om aan te nemen dat de twee Titans uiteindelijk samenwerken tegen de robot.

NieuwsFilm

meest populair