Algemeen

Internationale vampierenfilm maakt zijn debuut op IFFR

De regisseur en hoofdrolspeler komen dan ook uit ons kikkerlandje.

door Timothy van Damme om 16:23 in Algemeen
Komende week maakt de vampierenfilm Dead & Beautiful zijn opwachting op het Internationaal Film Festival Rotterdam. Na dit digitale evenement zal de film in het najaar ook in de Nederlandse bioscopen draaien.

Dat maakt producent Lemming Film bekend. De film van de Nederlandse regisseur David Verbeek is opgenomen in het Engels en Mandarijn.

China
De regisseur studeerde aan de New School University in New York en de Nederlandse Filmacademie. Hij vertrok al snel naar China, waar zijn carrière een vliegende start maakte.

Zijn films werden geselecteerd voor diverse filmfestivals, waaronder Cannes, Chicago, Tokyo en Toronto. Ook op het Nederlands Film Festival en het Internationaal Film Festival Rotterdam waren zijn films regelmatig te zien.

Rijke, verwende jongeren
De hoofdrol is weggelegd voor Gijs Blom, die binnenkort ook te zien zal zijn in De Slag om de Schelde. De andere rollen worden gespeeld door jonge talenten uit onder andere Taiwan. Sommigen maken met de film zelfs hun debuut.

In Dead & Beautiful volgen we een groep rijke, verwende jongeren die na een wilde nacht en een gestoord experiment veranderen in vampieren. Het gooit hun levens overhoop en lijkt een wig te drijven tussen de vrienden.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair