Algemeen

Filmcafé: Welke film gebaseerd op een waargebeurd verhaal kon je eigenlijk nauwelijks geloven?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 15:56 in Algemeen

Filmcafé: Welke film gebaseerd op een waargebeurd verhaal kon je eigenlijk nauwelijks geloven?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orko

Avatar

Pearl Harbor: omdat ie gewoon zo slecht en cheesy was.
Catch me if you can: ik wou dat ik Leo was.

Robbepost

Avatar

Inglourious basterds

Master Of Films

Avatar

In navolging van The Entity, zou ik The Conjuring 1 en 2 mbt Ed & Lorraine Warren en hun dubieuze paranormale zaken, willen nomineren. Oh ja The Amityville Horror en The Haunting in Connecticut horen daar ook bij, vanwege de connecties met het echtpaar Warren connecties. Ik weet niet meer of ze de standaard disclaimer Based on a true story hebben gebruikt, maar dat maakt niet veel uit. Genoeg verhalen over de Warrens en hun onderzoeken naar diverse hauntings.

eltorro

Avatar

Pain & Gain, wat de film naar mijn mening alleen maar beter maakt.

Overlord

Avatar

Pain & Gain, maar ook Wolf of Wallstreet

Chris23

Avatar

An American Crime...en t schijnt in t echt nog wreder was.
En mockingbird dont sing...Dat mensen dat hun eigen kind aandoen.

David Mills

Avatar

Lion, dat je alleen met behulp van je jeugdherinneringen en google earth je geboorteplaats en moeder in India kunt terugvinden. Verder het verhaal van Ghost and the Darkness over de 2 moordlustige leeuwen

Draven

Avatar

Master Of Films "n navolging van The Entity, zou ik The Conjuring 1 en 2 mbt Ed & Lorraine Warren en hun dubieuze paranormale zaken, willen nomineren. "Ook een goeie.

Sharky13

Avatar

Nauwelijks geloven niet omdat je weet dat het gebeurd is, maar heb vorige week nog een keer de hele Band of Brothers serie gekeken. Die 9e aflevingen bij het concentratiekamp, dat gaf mij nog steeds rillingen over mijn rug. Zo enorm heftig zeg.

Joost van den Heuvel

Avatar

@And...Action
Behalve dat Fargo helemaal geen true story is. Dat hebben ze er gewoon voor de show bij gezet. Maar wellicht wist je dat al. Smiley face

"Lion" en "Dolemite Is My Name" zijn wel redelijk aparte verhalen.

And...Action

Avatar

@Joost van den Heuvel.
Bedankt voor je reactie. Ik wist het, maar dat neemt niet weg dat ik het waardeer dat je het voor de zekerheid meld. Altijd goed.

Rob

Avatar

Fargo ;) inderdaad.

Ik had bij de documentaires Icarus en Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau een paar keer dat ik het bijna niet kon geloven dat dit echt was.

vwb films, Catch me if you can inderdaad en ik hoorde pas veel later dat Rain man gebaseerd/geïnspireerd was op Kim Peek.

Nesh

Avatar

Argo

Blockbuster

Avatar

The Entity is wel een mooie ja, nooit geweten dat die "waar gebeurd" is. Toevallig vorige week nog gezien, met een ijzersterke openingsscène.

Het schijnt dat The Stepfather (1987) en The Serpent And The Rainbow (1988) ook gebaseerd zijn op "actual events".

Spider-fan

Avatar

Dat heb ik meestal bij speelfilms niet, omdat ik er altijd vanuit ga dat de gebeurtenissen heel sterk gedramatiseerd zijn en de term 'waargebeurd' heel ruim genomen moet worden.

Maar ik vond de documentaire rond JT LeRoy/Laura Albert wel heel ongelooflijk, hartverscheurend en fascinerend. Dat zoveel mensen daar 'intrapten' (het ging niet om een volledig bewust uitgevoerde hoax, maar iets dat gaandeweg ontstond), waaronder veel bekende pop en rocksterren. Achteraf lijkt de openbare verschijning van LeRoy zo overduidelijk een vermomming, toch geloofde iedereen het.

https://www.imdb.com/title/tt5278462/?ref_=nm_flmg_slf_1

KinoKing2002

Avatar

Pain&gain, de slechtste film die ik ooit gezien heb.

NieuwsFilm

meest populair