Michael B. Jordan beschikbaar voor 'Black Panther 2' ; fans zien hem als opvolger Chadwick Boseman

Michael B. Jordan beschikbaar voor 'Black Panther 2' ; fans zien hem als opvolger Chadwick Boseman

De acteur wil graag onderdeel uit blijven maken van zijn Marvel-familie.

Michael B. Jordan zou direct ja zeggen als Marvel hem aanbiedt om terug te keren als Erik 'Killmonger' Stevens in Black Panther 2. Dat zegt hij in een exclusief interview met People. Eén probleem: zijn personage haalde het einde van de eerste film niet.

Bekijk de afbeelding
Voor veel Marvel-films kwam eind augustus de wereld even stil te staan toen onverwachts bekend werd gemaakt dat Chadwick Boseman was overleden aan de gevolgen van darmkanker (de acteur had zijn ziekte voor vrijwel iedereen geheimgehouden).

Ryan Coogler kreeg hierna de opdracht van Marvel om zijn script voor de sequel te herschrijven. De studio heeft namelijk besloten dat Boseman niet vervangen zou worden door een andere acteur en ook niet digitaal te zien zal zijn. In plaats daarvan wil Marvel de wereld van Wakanda verkennen.

Hoort daar een terugkeer van Michael B. Jordans Killmonger ook bij? Jordan ziet dat wel zitten.

"Het moge duidelijk zijn dat Black Panther mij na aan het hart ligt", vertelt Jordan, die het nog altijd moeilijk heeft met het overlijden van Boseman. "Ik heb een moeilijk jaar achter de rug door het verlies van een naaste. En voor de franchise is dit ook verschrikkelijk".

"Maar het spelen van dat personage in die wereld was geweldig, evenals het samenwerken met Ryan Coogler [de regisseur en scriptschrijver]. We zijn een grote familie", vervolgt de acteur. "Dus de optie om in een of andere vorm terug te keren naar die wereld ligt voor mij altijd op tafel".


Killmonger in heldenrol?
Binnen het Marvel Cinematic Universe zijn in principe genoeg manieren te bedenken om Killmonger terug tot leven te wekken. Sommige fans zouden het tof vinden als de schurk de mantel van Black Panther overneemt en na de dood van T'Challa en zijn nieuwe kans besluit om zijn leven te beteren. Andere zeggen weer dat zonde te vinden, omdat de sterke doodscène van Killmonger daarmee ongedaan wordt gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair