Slecht nieuws voor de 'Friday the 13th'-franchise

Slecht nieuws voor de 'Friday the 13th'-franchise

Een nieuwe rechtszaak zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat we nog een lange tijd zullen moeten wachten...

Er wordt al jarenlang gesproken over een Friday the 13th-reboot. Twee maanden geleden liet Blumhouse-producent Jason Blum weten dat het nog steeds mogelijk is. Nu krijgt de franchise echter een klap te verduren, waardoor een nieuwe film misschien heel wat lastiger wordt...

De filmfranchise werd in 1980 gelanceerd en heeft al heel veel vervolgen gekregen. In totaal verschenen er namelijk maar liefst 12 films. Centraal staat natuurlijk de hockeymasker-dragende Jason Voorhees. Hij vocht zelfs met Freddy Krueger en ging ook de ruimte in. Het laatste deel verscheen echter alweer in 2009, dus waar blijft nu de volgende film?

De reden
Een van de voornaamste redenen is dat Friday the 13th-producent Sean S. Cunningham al langere tijd verwikkeld in een rechtszaak met scenarist Victor Miller, over de rechten van de franchise.

Cunningham gaat nu zelfs nog een stapje verder en spant een nieuwe rechtszaak aan tegen distributeurs Warner en Paramount, die elk een deel van de films uitbrachten.

Cunningham regisseerde en produceerde het eerste deel in de reeks. Daarna trad hij nog maar liefst vier keer als producent op. Hij beweert nu dat Warner en Paramount hem door de jaren heen systematisch een kleiner aandeel in de box-officewinst gaven dan waar hij recht op heeft.

Nog wachten
Helaas sleept de rechtszaak rond de Friday the 13th-rechten al jaren aan, waardoor potentiële reboots en -sequels telkens uitgesteld worden. Nu Cunningham ook nog eens in een tweede rechtszaak is verwikkeld, is de kans groot dat we nog langer zullen moeten wachten op een nieuwe Friday the 13th-film.

NieuwsFilm

meest populair