Carrièremissers: Michelle Pfeiffer als Clarice Starling in 'The Silence Of The Lambs'

Carrièremissers: Michelle Pfeiffer als Clarice Starling in 'The Silence Of The Lambs'

Vanwege een morele kwestie...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Michelle Pfeiffer die vanwege een gebrek aan een 'happy ending' The Silence Of The Lambs (1991) liet schieten.

Elke beetje filmliefhebber kent de memorabele dialogen tussen de creepy kannibaal Hannibal Lector van Anthony Hopkins met FBI-agente Clarice Starling van Jodie Foster. Maar bijna had Pfeiffer dus daar gezeten.

De actrice zag af van de rol en dit had te maken met het verontrustende einde van de film. Starling slaagt erin om seriemoordenaar Buffalo Bill te doden, maar Lector overleeft en staat op het punt om zijn martelende psychiater levend te verorberen. Dit gaf Pfeifer geen goed gevoel:

"Ik was huiverig, er zat zoiets kwaads in het verhaal. Het ene kwaad werd verslagen, maar tegelijkertijd overwon het andere kwaad. Ik voelde mij daar ongemakkelijk bij en wilde het daarom niet doen".

Big Five
Spijt heeft Pfeiffer achteraf alleen van het feit dat ze hierna nooit meer de kans heeft gehad om met Jonathan Demme te kunnen samenwerken (de regisseur overleed in 2017 op 73-jarige leeftijd aan hartkwalen).

The Silence Of The Lambs won uiteindelijk als 3e film in de geschiedenis de zogenaamde Big Five aan Oscars voor 'beste film', 'beste regie', 'beste scenario', 'beste hoofdrol' (zowel Hopkins als Foster) en 'beste productie'.

NieuwsFilm

meest populair