'Jurassic Park'-acteur wist niet hoe hij zijn personage moest spelen

'Jurassic Park'-acteur wist niet hoe hij zijn personage moest spelen

Sam Neill had best wel moeite met Alan Grant.

Acteur Sam Neill staat nog altijd vooral bekend als Dr. Alan Grant, een rol die hij in de Jurassic Park-films speelde. Straks in Jurassic World: Dominion is hij weer als Dr. Grant te zien, en dat is maar goed ook.

De acteur blijkt namelijk nu pas echt te weten hoe hij Grant moet spelen. "Pas bij nummer 3 wist ik echt goed hoe ik hem moest spelen," begon Neill tegenover Collider. "En dat doe ik nu op een manier die ik nog niet bedacht had bij de eerste film."

Niet helemaal vanzelf
Dat heeft er vooral mee te maken dat Neill niet helemaal zo'n man is als Alan Grant in de film. "Zoiets voelt heel natuurlijk voor iemand als Harrison Ford. En ook voor een geweldige man als Chris Pratt. Maar niet voor mij," ging Neill verder.

"Je moet weten hoe je zo'n persoon speelt. Je bent niet gewoon een personage, je hebt echt een specifieke set vaardigheden nodig. Je moet een hele wapenkist bij je hebben om een actieheld te spelen. En ik had gewild dat ik bij de eerste film al wist hoe dat zou moeten. Maar dat is nu gelukkig het geval!"

Dr. Alan Grant evolueerde in de films overigens behoorlijk snel. Hij begon als iemand die als archeoloog zijn leven met een kwastje en de botten van dinosaurussen doorbracht. En verwerd tot de beschermheer van de kleinkinderen van John Hammond, die zijn intelligentie moest gebruiken om het op te nemen tegen levensgevaarlijke dino's.

NieuwsFilm

meest populair