'WandaVision' onthult het gruwelijke lot van Vision na 'Avengers: Infinity War'

'WandaVision' onthult het gruwelijke lot van Vision na 'Avengers: Infinity War'

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

De vijfde aflevering van WandaVision onthult wat er gebeurd is met de superheld Vision, nadat hij om het leven kwam in de film Avengers: Infinity War. Dit artikel bevat SPOILERS.

Aan het einde van de film zagen we hoe Vision om het leven kwam. Thanos rukte de Infinity Stone uit zijn voorhoofd, waarmee Vision op slag dood was. Er bleef een soort krater achter in zijn voorhoofd en alle kleur verdween uit zijn lichaam. Maar daarmee is het verhaal van Vision dus niet gedaan.

Onthulling WandaVision
In een briefing met het team van SWORD buiten Westview, staat Captain Monica Rambeau erop dat Wanda geen terrorist is. Dat terwijl ze wel een paar duizend mensen gijzelt in Westview. Maar Acting Director Hayward is het daar niet mee eens.

Hij laat beelden van een beveiligingscamera zien van het SWORD-hoofdkwartier, dat negen dagen eerder aangevallen blijkt te zijn door Wanda. En daar bleek het 'lijk' van Vision te liggen.

Hayward bevestigt dat Wanda het lichaam van de synthezoid gestolen heeft, en daarna weer tot leven gewekt. FBI-agent Jimmy Woo wijst erop dat Wanda daarmee de Sokovia Accords overtreedt. Maar het gaat nog een stap verder.

Ze blijkt namelijk ook het testament van Vision genegeerd te hebben, die niet wilde dat zijn lichaam veranderd zou worden tot iemands wapen. Tegelijk lijkt het er wel op dat SWORD het lijk van Vision ook bestudeerd heeft, waarmee ze dus ook een verkeerd bezig waren.

Daarmee lijkt het er trouwens op dat Wanda als ze eenmaal uit de realiteit van Westview komt, het alsnog zonder Vision moet doen. Tenzij ze hem natuurlijk uit een alternatieve realiteit naar de onze weet te halen. Alles kan, dus wie weet.

NieuwsFilm

meest populair