Celebrity

Buren Chris Hemsworth zijn de 'Hollywoodmagneet' kotsbeu: "We willen die sterren hier niet"

Het Australische Byron Bay was ooit een slaperig kustplaatsje, maar dat is door de komst van vele Hollywoodsterren wel anders.

door FilmTotaal om 13:01 in Celebrity
Het Australische Byron Bay was ooit een slaperig kustplaatsje, maar is sinds de komst van Chris Hemsworth en een legioen aan andere Hollywoodsterren compleet veranderd, zo vinden veel buurtbewoners. Zij zijn niet bepaald blij met de aanwezigheid van de beroemdheden.

Volgens de buurtbewoners heeft de komst van Hemsworth als een soort magneet gewerkt. Andere Hollywoodsterren die soms verblijven in Byron Bay zijn onder meer Zac Efron, Mark Wahlberg, Natalie Portman, Matt Damon, Olivia Newton-John en Nicole Kidman. En wie denkt dat het juist leuk is om bekendheden in de buurt te hebben wonen, heeft het volgens een aantal boze bewoners goed mis.

"We willen Hemsworth en al die andere celebrities hier gewoon niet hebben", zegt Bert Reid, die al ruim dertig jaar in Byron Bay woont. "Door de familie Hemsworth is ons dorp niet meer hoe het geweest is. Het is nu een soort mini-Hollywood".

Volgens Reid ontstaat een deel van de problemen doordat veel sterren uit de grote stad komen en daardoor een heel andere mentaliteit hebben.

Andere bewoners beklagen zich erover dat de huizen- en huurprijzen flink zijn gestegen door wat zij het 'Hemsworth-effect' noemen. "Wij worden binnenkort uit ons huis getrapt omdat de verhuurder een Airbnb van het huis wil maken", zegt iemand bijvoorbeeld.

NieuwsFilm

meest populair