Disney-films zijn af en toe nagenoeg kopieën van elkaar

Disney-films zijn af en toe nagenoeg kopieën van elkaar

Opvallend: De animatiefilms van Disney zien er wel heel erg hetzelfde uit.

Wel vaker wordt duidelijk dat beelden uit films worden gerecycled voor nieuwe films. Denk maar aan de actiescène uit Transformers: Dark of the Moon die eerder door Michael Bay werden gebruikt in The Island.

Nu is er op Twitter een (misschien wel eerder verschenen) vergelijking tussen de oude animatiefilms van het huis van de muis opgedoken. Als je deze beelden uit onder meer Jungle Book (1942) en Winnie the Pooh bekijkt, dan wordt duidelijk dat delen van de animatiefilms in zekere zin gelijk aan elkaar zijn.


"Ik ben nu zo in de war 😳😬🤯," is de reactie van de Twitteraar, en dat is vrij logisch. Uiteraard maakt dit een film niet direct beter of slechter. En als je het niet weet, dan is het ook helemaal niet erg. Opvallend is het wel.

Een ander voorbeeld van hergebruik van beelden in films, is een scène in Star Wars: Attack of the Clones. De scène met de Jedi Council is nagenoeg identiek aan die in Star Wars: The Phantom Menace. Hieronder meer van dit soort situaties van hergebruik van beelden in de films.



NieuwsFilm

meest populair