'Once Upon a Time in Hollywood' volgens Quentin Tarantino veel enger dan 'The Silence of the Lambs'

'Once Upon a Time in Hollywood' volgens Quentin Tarantino veel enger dan 'The Silence of the Lambs'

Tarantino vindt dat zijn film echte terreur laat zien.

We kennen Quentin Tarantino niet alleen als een van de bekendste filmregisseurs, maar ook als een man die heel veel weet van heel veel verschillende films.

In een recent interview met Empire, betoogde Tarantino dat het moment waarop Cliff Booth de Spahn Ranch betreedt in Once Upon a Time in Hollywood enger is dan het einde van The Silence of the Lambs. Hij mikte er echt op een moment van terreur te maken en dat is echt gelukt.

Oprecht bang zijn
"Als je de film voor het eerst ziet, dan slaagt de film er volgens mij in iets te doen dat heel moeilijk is: je voelt de terreur. Het publiek is echt bang voor Cliff en je merkt dat de sfeer in de bioscoop verandert. Ze zijn echt bang," aldus Tarantino.

"Het moment aan het einde van The Silence of the Lambs is echt fantastisch. Ik zou het echter iets anders hebben gedaan. Ik dacht niet dat Jodie Foster dood zou gaan. Op dat punt in de film zou het mij echt verbaasd hebben als Buffalo Bill haar wel vermoord. Nee, daar had ik echt te veel films voor gezien."

Dat was volgens de regisseur dan ook het belangrijkste verschil met zijn film. "Een van de redenen waarom het zo goed werkt, is dat Cliff ook echt dood zou kunnen gaan."

NieuwsFilm

meest populair