De Obama's gaan heel veel films voor Netflix maken

De Obama's gaan heel veel films voor Netflix maken

Hun bedrijf, Higher Grounds, wist al meerdere grote namen aan te trekken.

Na een aantal documentaires, waaronder de met een Oscar bekroonde American Factory, hebben Barack en Michelle Obama de smaak te pakken. Hun bedrijf, genaamd Higher Ground Productions, gaat namelijk nog heel wat films voor Netflix maken.

Het eerste project waaraan gewerkt zal worden is Exit West. Hier werken de Avengers-regisseurs Joe en Anthony Russo ook aan mee. Zij zullen zich echter niet ontfermen over de regie.

Die eer gaat uit naar Yann Demange, bekend van White Boy Rick. Riz Ahmed, o.a. bekend van de recente en sterk onthaalde Sound of Metal, zal de hoofdrol op zich nemen.

Wat te verwachten
Exit West is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mohsin Hamid en draait rond een jong koppel, Saeed en Nadia, dat op de vlucht slaat voor een burgeroorlog via een systeem van magische deuren die toegang tot verschillende plekken overal ter wereld bieden.

Ook komt Higher Ground met een andere scififilm, genaamd Satellite, al is hier nog iets minder over bekend. Het wordt in ieder geval een coproductie met het bedrijf T Street van Star Wars: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson.

Nog meer
Daar blijft het echter niet bij. De Obama's hebben ook regisseuse Tayarisha Poe (o.a. bekend van Selah and the Spades) weten te strikken voor The Young Wife. Dit verhaal draait om een 29-jarige vrouw, die tijdens een feestje het gevoel heeft dat ze het niet gelijktijdig met de andere gasten beleeft.

Tot slot maakt Higher Ground een biopic over gids Tenzing Norgay, die samen met alpinist Sir Edmund Hillary in 1953 als eerste de top van de Mount Everest bereikte. De film zal Tenzing heten en wordt geregisseerd door Jennifer Peedom, die al verschillende documentaires over alpinisme zoals Sherpa en Mountain regisseerde. Het script is in handen van Luke Davies (Lion).

NieuwsFilm

meest populair