'Halloween'-ster Jamie Lee Curtis tekent voor gameverfilming 'Borderlands'

'Halloween'-ster Jamie Lee Curtis tekent voor gameverfilming 'Borderlands'

De cast bestond al uit Cate Blanchett en Kevin Hart.

Op een enkele uitzondering na stellen verfilmingen van videogames meestal behoorlijk teleur, maar de vooruitzichten voor Borderlands zijn lang niet slecht. Naast de eerder gecaste Kevin Hart en Cate Blanchett krijgt regisseur Eli Roth nu ook horror-icoon Jamie Lee Curtis tot z'n beschikking.

De originele game uit 2009 speelt zich af in de verre toekomst en volgt een groep "Vault Hunters" die op een planeet genaamd Pandora op zoek is naar een buitenaardse schat. De game kreeg drie vervolgen: Borderlands 2 in 2012, Borderlands: The Pre-Sequel in 2014 en Borderlands 3 in 2019.

Autistische archeoloog
Curtis, bekend van de Halloween-films en uit Knives Out (2019), speelt Tannis, een archeoloog op Pandora die zou weten hoe de schat gevonden kan worden. Haar ingewikkelde verleden met hoofdpersonage Lilith (Blanchett) draagt echter niet bij aan een vlekkeloze samenwerking.

Tannis is in de games een niet speelbaar personage en een stuk jonger dan Jamie Lee Curtis. Ze heeft autistische trekjes, is niet empathisch, kan moeilijk met sociale situaties omgaan en gaat helemaal op in haar eigen onderzoek en interesses.

Zoals gezegd is er ook een rol voor Kevin Hart. Hij speelt een stoïcijnse soldaat genaamd Roland, een rol die eens een keer een ander ekant laat zien van de luidruchtige grappenmaker uit de Jumanji-films.

NieuwsFilm

meest populair