Algemeen

MGM wil Jackson voor The Hobbit

door Clint op 09.10.2006 om 18:41 in Algemeen
Op 22 september 2006 leverde de redactie van TheOneRing.net een petitie met 39116 handtekeningen in bij New Line Cinema en MGM, de productiehuizen die samen in het bezit zijn van de rechten voor de verfilming van The Hobbit. Het doel van de petitie was om de gehele crew en voor zover mogelijk de cast van The Lord of The Rings terug te krijgen voor een verfilming van de voorloper van J.R.R Tolkien’s wereldberoemde The Lord of the Rings. Afgelopen weekend ontving de site een brief van Rick Sands, de Chief Operating Officer van MGM:

"Peter Jackson's phenomenal success with The Lord of the Rings trilogy makes him the first and most ideal choice for directing The Hobbit. MGM would be thrilled to collaborate with the Academy Award-winning director on this MGM New Line Cinema production. And, I'm sure to the delight of the 50,000 filmgoers who have petitioned us in recent weeks, demanding we bring this film to fruition, we have had a few initial conversations about the project with Mr. Jackson's representatives.".

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BadBlood

Avatar

En Jackson heeft zelf laatst al in een interview met AICN toegegeven De Hobbit te willen maken, mits er de tijd voor is. T+)

Jildert

Avatar

De vraag is of het mogelijk is aangezien P.J. al met een flink aantal producties bezig is?

Thyplosion

Avatar

Inderdaad hij gaat zich nu ook al op Halo storten....Toch vind ik dit positief, je laat Tim Burton ook geen STAR WARS regisseren, dit is het PJ terrein :+:W

Deweb

Avatar

Dan moeten ze hem wel eerst even bellen. Las laatst in een interview dat hij vanaf het begin van de geruchten nog nooit is gebeld óf hij wel wil.

jeffie

Avatar

De filmmaatschappijen moeten er alles aan doen om Peter Jackson en zijn crew + de originele lord of the ring acteurs mee te laten doen in The Hobbit. Het is natuurlijk raar als de rol van Gandalf opeens door iemand anders word vertolkt.

Languh

Avatar

Thyplosion "Inderdaad hij gaat zich nu ook al op Halo storten...."

Hij produceert het he ;)

Deweb

Avatar

(dat vergeten mensen nog wel eens :p).

Hij gaat allereerst "the lovely bones" doen, en er schijnen meer projecten op stapel te staan. Zo las ik van de week dat ze onder zijn leiding misschien wel Kuifje willen gaan verfilmen (waar Weta hoe dan ook aan gaat meewerken).

Steve Harwin

Avatar

De hele crew? Van de personages zijn er maar een paar die ook in de hobbit thuishoren. Qua acteurs zal de overlap dus niet groot zijn.

Novah

Avatar

Jah, iedereen wil dat hij die film gaat maken... wat zal de druk op zijn schouders groot zijn. Tijdens het maken van LoTR was er uiteraard al wel sprake van succes toen na een aantal jaar het eerste deel begon te draaien. Maar wanneer er aan dit project gestart gaat worden zal de gehele pers zich tijdens het productieproces zich erop storten, exclusives en alles erop en eraan. Enorme campagnes van miljoenen worden opgestart, iedereen zal het weten... de maker van LoTR maakt nu the Hobbit. En dan maar bidden dat het een mooie/leuke film is. Zo episch als LoTR... das echt een pittige opgave.

Khoop dat Jackson de film gaat maken en dat iedereen er met een nuchter hoofd naartoe gaat. Uiteraard ben ik heel erg benieuwd Smiley face

Thiver

Avatar

Thyplosion "Toch vind ik dit positief, je laat Tim Burton ook geen STAR WARS regisseren..."

Mwoah, eigenlijk niet eens zo'n slecht idee. George Lucas deed het in zijn laatste drie films (de prequels dus) immers niet al te best. Maar goed, dat is een ander verhaal. Voor Jacksons betrokkenheid bij The Hobbit wacht ik rustig op een officiële bevestiging van de studio; ik heb de laatste jaren iets teveel geruchten gehoord om alles direct maar voor waar aan te nemen.

Ageell

Avatar

Ik denk dat hij het wel gaat doen, maar zit saruman en gandalf ook in the hobbit, deze acteurs zijn namelijk al aardig op leeftijd en als ze te lang wachten dan zijn die er niet meer.
Ian McKellen is echt geweldig

WoUtoMatiC

Avatar

Ian McKellen en Andy Serkis zijn de enige die in aanmerking komen om in deze film te spelen. Het gaat immers om de jonge Bolbo, dus dat kan Ian Holm niet zijn.

Wellicht kunnen ze er nog wat elfen in zetten, maar dan houdt het wel op met de cast.

Overigens kan de film alleen maar tegenvallen denk ik. De verwachtingen zijn enorm, maar het verhaal blijft een kinderboek.

akketa

Avatar

WoUtoMatiC "Overigens kan de film alleen maar tegenvallen denk ik. De verwachtingen zijn enorm, maar het verhaal blijft een kinderboek."


Ik denk het niet, want Spielberg kan ook simpele verhaaltjes in magische films zetten. Heb bij PJ ook het vertrouwen. Vooral als de meeste weer mee gaan doen.

Proxima

Avatar

MGM wil Jackson voor The Hobbit.

Ik dacht echt dat ze michael jackson bedoelden :P
Hij zou wel in die rol passen, alleen zou die een beetje houterig bewegen. :E
En ze zijn ook weinig kwijt voor de make-up.

Jildert

Avatar

WoUtoMatiC "Overigens kan de film alleen maar tegenvallen denk ik. De verwachtingen zijn enorm, maar het verhaal blijft een kinderboek."


Er wordt anders flink wat bloed vergoten. En dan heb je nog de passage met de draak Smaug die een stad aanvalt, stof voor een geweldige epische scene. Verder is er nog de slag van de vijf legers op het einde van het boek, als P.J. dat aanpakt zoals hij dat heeft gedaan met de oorlog op de Pelennor Fields in The Return of the King kan The Hobbit een juweeltje worden.

Languh

Avatar

WoUtoMatiC "Het gaat immers om de jonge Bolbo, dus dat kan Ian Holm niet zijn.
"

Bolbo?

jrn

Avatar

WoUtoMatiC "Het gaat immers om de jonge Bolbo, dus dat kan Ian Holm niet zijn.."


let wel, dat frodo in LOTR ook al rond de 50 zou zijn geweest, dus waarom zou het niet kunnen, digitaal kunnen ze veel tegenwoordig

jrn

Avatar

Prachtig boek trouwens :D

Colonel_Kurz

Avatar

Is het zo moeilijk om de woorden cast & crew van elkaar te onderscheiden? Het gaat in dit geval om de crew; de mensen achter de schermen dus.

NieuwsFilm

meest populair