Dit was het verhaal geweest van 'James Bond' spin-off Jinx

Dit was het verhaal geweest van 'James Bond' spin-off Jinx

Rond het sexy personage Jinx van Halle Berry uit Die Another Day.

We weten al enige jaren dat er in het verleden gewerkt is aan een James Bond spin-off rond Giacinta 'Jinx' Johnson, het personage van Halle Berry in Die Another Day. Vandaag horen we over het plot.

In 2002 nam de Bond-franchise afscheid van Pierce Brosnan en zochten de makers naar manieren om de franchise flink op te schudden. Zo werd gedacht aan een film waarin we Jinx zouden volgen de CIA-agent van Halle Berry.

Het verhaal
De mensen achter het Twitter-account 007inLA mochten het scenario van schrijvers Neal Purvis en Robert Wade lezen.



Uit de tweets blijkt dat Jinx een oorsprongsverhaal had moeten vertellen. Jinx bleek een weeskind te zijn; haar ouders kwamen om het leven bij een bomaanslag. Ze werd daarop opgevoed door de carrière spion Damien Falco en ging aan de slag voor een denktank, The Rand Corporation. Maar Jinx onderhield contact met Falco en ging uiteindelijk akkoord een opdracht voor hem uit te voeren.

Hoewel de film een klassiek Bond-verhaal had verteld, vol clichés die juist veranderd moesten worden na Brosnan, werd deze nooit gemaakt. De franchise werd opgeschud met Daniel Craig, die eind dit jaar afscheid neemt van 007.

NieuwsFilm

meest populair