Door Disney ontslagen Gina Carano (The Mandalorian) doet oproep: "Vecht tegen totalitaire cancelcultuur"

Door Disney ontslagen Gina Carano (The Mandalorian) doet oproep: "Vecht tegen totalitaire cancelcultuur"

De actrice en voormalig MMA-vechtster laat het er niet bij zitten.

Gina Carano heeft bevestigd dat zij nooit meer aan de bak wil komen in Hollywood. Enkele dagen geleden werd de actrice en voormalig MMA-vechtster door Disney de laan uitgestuurd vanwege haar 'afschuwelijke en onacceptabele' uitspraken op social media.

Gina Carano (38) zal niet meer te zien zijn als Rebel Alliance-soldate Cara Dune in de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian. Disney besloot haar deze week op staande voet te ontslaan nadat ze op social media de coronamaatregelen in de Verenigde Staten vergeleek met de situatie in nazi-Duitsland.

"Joden werden niet door de nazi's, maar door hun buren en zelfs kinderen op straat mishandeld", schreef Carano in het controversiële bericht.

"Omdat de geschiedschrijving is aangepast, beseffen veel mensen zich niet dat de nazi's duizenden Joden alleen maar konden oppakken omdat de regering ervoor zorgde dat hun buren hen gingen haten vanwege hun afkomst", vervolgde ze. "Hoe is dat anders dan iemand haten voor zijn politieke overtuiging?"

#FireGinaCarano
Carano stond al bekend als erg conservatieve Republikein en raakte eerder al in opspraak toen ze beweerde dat er grootschalige fraude was gepleegd bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat mondmaskers niet zouden helpen tegen corona.

Bij veel mensen schoot haar nazi-vergelijking deze week in het verkeerde keelgat en de hashtag #FireGinaCarano werd al snel in het leven geroepen. Met dit bericht was de maat blijkbaar vol voor Disney, want de studio maakte bekend dat Carano niet meer in The Mandalorian te zien zal zijn.

Keiharde, maar kansloze tegenaanval
Nu de Hollywoodcarrière van Carano flink is beschadigd, zou een stap terugdoen misschien niet verkeerd zijn. Maar nee, de rouwdouwster deed er vrijdag juist nog een schep bovenop bij de aankondiging van een nieuw filmproject met de conservatieve website The Daily Wire.

"Mijn gebeden zijn verhoord. Laat dit een boodschap van hoop zijn aan iedereen die in de angst leeft om gecanceld te worden door de totalitaire menigte", zegt Carano in haar aankondiging in een interview met Deadline.

"Ik ben pas net begonnen met het gebruiken van mijn stem, die nu vrijer is dan ooit tevoren", vervolgt ze. Carano hoopt een inspiratiebron voor anderen te zijn. "Laat jezelf horen!" roept ze op. "Ze kunnen ons niet cancelen als we ze die kans niet geven".

NieuwsFilm

meest populair