Verwarring onder fans: James Gunn is (niet) dood

Verwarring onder fans: James Gunn is (niet) dood

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Of zou het toch om de clicks te doen zijn geweest?

Normaal is het natuurlijk geen nieuws als iemand niet dood is. Maar voor de excentrieke regisseur James Gunn maken we graag een uitzondering. De filmmaker voelde zich genoodzaakt op Twitter te melden dat hij nog altijd in leven is.

De reden hiervoor was een nogal ongelukkig geformuleerde - of expres als clickbait vermomde - titel van Deadline. Op zich liegen ze niet, maar voor de snelle lezer van social media kwam het heel anders over.

Verwarring
Het was namelijk de gelijknamige sciencefiction-schrijver die (overigens al in december) overleden was. Hij bereikte de mooie leeftijd van 97 jaar. Deadline paste zijn titel later aan met diens volledige naam James E. Gunn, om verwarring te voorkomen.



Genoodzaakt
De Guardians of the Galaxy-regisseur voelde zich toch genoodzaakt te reageren. Hij had inmiddels al diverse berichten van fans en dierbaren ontvangen die zich een hoedje waren geschrokken.

James E. Gunn was een schrijver die zich toespitste op sciencefiction. Zijn The Listeners uit 1972 werd door astronomen beschreven als een van de beste verhalen over contact met buitenaardse intelligentie. Zijn laatste boek stamt uit 2017.

NieuwsFilm

meest populair