Zack Snyder vindt 'Army of the Dead' zijn beste filmervaring tot nu toe

Zack Snyder vindt 'Army of the Dead' zijn beste filmervaring tot nu toe

Hij mocht nu namelijk zelf achter de camera staan.

Regisseur Zack Snyder mag dan wel vooral bezig zijn met de promotie van zijn Justice League, hij werkt intussen ook nog aan een film voor Netflix: Army of the Dead.

Die film blijkt een van de meest bevredigende ervaringen van Snyder tot nu toe geweest te zijn. Vooral omdat hij voor het eerst ook de cinematograaf kon uithangen bij een van zijn films.

Heel bevredigend
"Toen ik reclames maakte, was ik regisseur en cameraman," begon Snyder. "Dat heb ik bijna twaalf jaar gedaan. Ik nam niet alles zelf op, maar wel veel van het werk dat ik deed. En ik geniet er heel erg van. Maar je merkt bij films dat, des te groter ze worden, des te verder je van de camera komt te staan. Hoe meer infrastructuur er is tussen jou en de cinematische ervaring. Dan raak je die wereld dus minder."

Dat kon anders wat Snyder betreft. "Army voelde als een geweldige kans om dicht bij de camera en de acteurs te staan. Iedereen vroeg: 'Hoe kan je de film opnemen en tegelijk ook regisseren?' Ik vond het eigenlijk wel makkelijk, want de acteurs stonden recht voor mij en het is makkelijk een gesprek te voeren. Het tempo ligt ook op een prima niveau, want ik kan daar prima op functioneren. Het was daardoor ook een van de meest bevredigende ervaringen die ik heb gehad bij het maken van een film."

Voor Netflix is de hoop groot rond deze film. Er wordt al aan een prequel gewerkt en we krijgen zelfs een animatieserie te zien.

NieuwsFilm

meest populair