Mooie 'Harry Potter'-scène ontstond per ongeluk

Mooie 'Harry Potter'-scène ontstond per ongeluk

Het was niet helemaal bewust, hoe The Sorcerer's Stone eindigde.

Een aantal van de beste momenten in de Harry Potter-films konden gebeuren doordat de cast en crew zo'n goede band had. Een van de mooiste momenten kwam daar echter niet uit voort.

In Harry Potter and the Sorcerer's Stone zien we hoe Harry aan het einde van de film afscheid neemt van zijn vrienden. Hij keert voor de zomer terug naar huis bij de Dursleys. En dat vond Harry vreselijk. In de film was het een mooi en emotioneel moment, vooral door de manier waarop Daniel Radcliffe het speelde.

Een foutje
Producent David Heyman onthulde tijdens een interview met Empire Magazine dat het niet helemaal bewust was, dat het moment er zo goed uit kwam te zien:

"Dan [Radcliffe] droeg van die contactlenzen die zijn ogen groen maken. Maar hij had op dat moment een allergische reactie," aldus Heyman. "Zijn ogen waren helemaal rood en opgezwollen, dus ze moesten uit."

"We dachten toen: we voegen dat groen wel digitaal toe, hoewel we dat uiteindelijk toch maar niet gedaan hebben omdat het er heel kunstmatig uit begon te zien. Maar zijn ogen heel rood en gek genoeg paste dat heel erg bij het moment waarop hij Hagrid gedag zei."

NieuwsFilm

meest populair