Nederlandse acteur pakt mysterieuze rol in DC-film 'Black Adam' met Dwayne Johnson

Nederlandse acteur pakt mysterieuze rol in DC-film 'Black Adam' met Dwayne Johnson

Marwan Kenzari: van Aladdin van Black Adam.

De in Den Haag geboren acteur Marwan Kenzari timmert lekker aan de weg. Een aantal jaar geleden was hij nog te zien in verder prima Nederlandse films als Rabat, Wolf en Lucia de B., maar de laatste periode zit hij in heel wat grotere, Hollywood-films.

Kenzari was in 2016 te zien in de films Collide, Ben-Hur en The Promise en het jaar daarop in onder meer The Mummy en Murder on the Orient Express. Zijn laatste grote titels zijn de Netflix-film The Old Guard en uiteraard Aladdin waarin hij te zien was als de schurk Jafar.

Nu ook in het DC Extended Universe
Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat Kenzari zich voegt bij de cast van Black Adam, de DC-film met Dwayne Johnson, waarvoor in april de opnames van start gaan. Eerder stond de film gepland voor eind 2021, maar dat lijkt nu eerder eind 2022 te gaan worden.



Overigens is Kenzari zijn thuisland niet vergeten. Dit jaar moet hij namelijk te zien zijn in de oorlogsfilm De Oost van regisseur Jim Taihuttu. Daarin speelt hij de rol van Raymond Westerling. De film staat gepland voor april dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair