Lingerie Rihanna is miljarden waard

Lingerie Rihanna is miljarden waard

De zangeres verovert de lingeriemarkt met haar eigen merk.

Rihanna heeft niet alleen miljoenen binnengeharkt met al haar plaatjes die ze heeft verkocht, maar loopt ook aardig binnen met haar eigen lingerielijn Savage X Fenty. Volgens zakenblad Forbes is het ondergoedimperium van de zangeres inmiddels meer dan een miljard dollar waard.

Haar investeringen in lingerie hebben Rihanna (33) bepaald geen windeieren gelegd. Nog geen drie jaar na de lancering van haar merk Savage X Fenty, is het bedrijf volgens berekeningen van Forbes al meer dan een miljard dollar waard, omgerekend zo'n 860 euro.

Volgens het blad was Rihanna's eigen aandeel vóór de laatste investeringsronde, waarmee vele miljoenen werden opgehaald om de verdere uitbreiding van het bedrijf te kunnen bekostigen, zo'n 80 miljoen dollar waard. Dat is nu naar alle waarschijnlijk dus stukken meer.

Forbes voorspelt zelfs dat Savage X Fenty in 2025 de wereldwijde marktleider op lingeriegebied is. Een zeer knappe prestatie dus. Tegen die tijd zal het merk miljarden dollars waard zijn.

Rihanna maakt haar lingerie in samenwerking met modegigant LVMH, bekend van onder meer het luxemerk Louis Vuitton. Met dat Franse bedrijf lanceerde ze ook een eigen kledinglijn, maar vorige week werd bekend dat er daarvan geen nieuwe collecties meer op de markt zullen worden gebracht. In plaats daarvan ligt de focus nu op lingerie en cosmetica.

NieuwsFilm

meest populair