Lupita Nyong'o bewerkt haar eigen kinderboek tot animatiemusical voor Netflix

Lupita Nyong'o bewerkt haar eigen kinderboek tot animatiemusical voor Netflix

Sulwe krijgt nu ook haar eigen film

Lupita Nyong'o, voornamelijk bekend van 12 Years a Slave en Black Panther, bracht een tijdje terug een kinderboek uit, genaamd Sulwe. Nu gaat de met een Oscar bekroonde actrice zelfs nog een stapje verder, aangezien ze er een animatiemusical van gaat maken voor Netflix.

Het prentenboek gaat over een vijfjarig Kenyaans meisje genaamd Sulwe. Zij komt erachter dat zij een donkerdere huidskleur heeft dan de mensen in haar omgeving. Ze wenst voor een lichtere huidskleur, maar wanneer ze op een magische reis gaat, leert ze van zichzelf te houden.

Het verhaal gaat uiteindelijk dan ook over colorisme en van jezelf en je medemens te houden, ongeacht de huidskleur.

Wat te verwachten
Nyong'o zegt er het volgende over: ''Het boek is een spiegel waarin kinderen met een zwarte huidskleur zichzelf kunnen zien. Het is ook een manier om mensen die niet vertrouwd zijn met discriminatie op basis van huidskleur te leren dat ze begrip en empathie moeten tonen''.

''Maar het is meer dan alleen dat. Het is eveneens een uitnodiging voor alle mensen die zich anders en ongezien voelen om te beseffen dat ze mooi en waardevol zijn. Ik ben dan ook uitermate blij dat het boek een animatiemusical wordt, die hopelijk kinderen overal ter wereld zal doen vieren hoe uniek ze zijn!''

NieuwsFilm

meest populair