'Baby Driver'-regisseur Edgar Wright maakt 'The Running Man' van Stephen King

'Baby Driver'-regisseur Edgar Wright maakt 'The Running Man' van Stephen King

Eerder verscheen The Running Man met Arnold Schwarzenegger.

In 1987 verscheen van regisseur Paul Michael Glaser de film The Running Man met Arnold Schwarzenegger. De sci-fi actiethriller is een verfilming van het gelijknamige boek van horrorschrijver Stephen King. Nu komt er een tweede verfilming.

Via Deadline wordt duidelijk dat regisseur Edgar Wright de film gaat maken. Wright ken je onder meer van de Three Flavours Cornetto-trilogie (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End) en actieromkom Baby Driver uit 2017.

Nieuwe The Running Man
Volgens Deadline werkt Wright samen met Michael Bacall aan het script en naar verluidt zou de nieuwe The Running Man trouwer zijn aan het boek uit 1982 van King, dan de film uit 1987.

In The Running Man, ook bekend als Vlucht naar de Top, geeft Stephen King door de ogen van een burger die ook maar gewoon zijn best probeert te doen, een cynische blik op de samenleving in de nabije toekomst. In het verhaal is Ben Richards de wanhoop nabij. Zijn dochtertje is ziek en geld om medicijnen te kopen is er niet. Ben schrijft zich in als kandidaat voor The Running Man.

Van Wright zien we later dit jaar sowieso de horrorthriller Last Night in Soho met onder meer Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie en Matt Smith. Deze staat gepland voor 4 november.



NieuwsFilm

meest populair