Actrice Kate Hudson reageert op controverse rond Sia's 'Music'

Actrice Kate Hudson reageert op controverse rond Sia's 'Music'

De film kwam de laatste paar maanden vaker onder vuur te liggen.

Sia is natuurlijk voornamelijk bekend als zangeres, maar ze heeft ook nu haar eigen film gemaakt, genaamd Music. Helaas is deze niet door iedereen even goed onthaald. Nu reageert een van de hoofdrolspelers, Kate Hudson, op de kritiek.

Twee maanden geleden kwam Sia's regiedebuut Music al onder vuur te liggen. Danseres Maddie Ziegler speelt hierin de hoofdrol van een autistisch meisje genaamd Music. Ziegler heeft in het echte leven echter geen autisme, dus sommigen vinden het dan ook niet kunnen dat zij de hoofdrol op zich neemt.

Autistische gemeenschap
Een week geleden was het weer raak. Verschillende leden van de autistische gemeenschap lieten zich toen ook behoorlijk kritisch over Music uit. Sia beet al eerder van zich af en nu doet Kate Hudson dat ook.

Zo zegt Hudson: ''Als mensen de film zien, zullen ze beseffen hoeveel liefde en tact erin is gekropen. Het is jammer dat sommige mensen aanstoot nemen aan Maddie's casting''.

''Het autismespectrum is heel breed. We zouden meer moeten praten over hoe we het op een representatieve manier kunnen benaderen''.

''Met Music willen we gewoon een goed en mooi verhaal vertellen. Het is zeker niet onze bedoeling om iemand te beledigen. Mocht dat toch het geval zijn, dan is het aan ons om te luisteren naar de mensen die zich gekrenkt voelen''.

NieuwsFilm

meest populair