Bijna had 'Star Wars: Attack of the Clones' een Dark Queen of the Sith

Bijna had 'Star Wars: Attack of the Clones' een Dark Queen of the Sith

Een soort tegenhanger op Padmé Amidala.

De Sith Lords die we in de Star Wars-franchise gezien hebben zijn zowat allemaal mannen. Maar volgens het boek The Art of Star Wars: Attack of the Clones hadden we bijna een vrouwelijke Sith gehad in die film.

Het idee blijkt te zijn geweest om een soort spiegelversie van Padmé Amidala te positioneren als een Sith. Het idee kwam van Iain McCaig, die Darth Maul ontwikkelde voor The Phantom Menace. Hij wilde voor Attack of the Clones een sterke vrouwelijke Sith introduceren.

Sterke vrouw
"Ik had het gevoel dat dit een geweldige kans zou zijn om een sterk vrouwelijk personage te vinden, om vrouwelijke fans een icoon te geven," aldus McCaig. "De uitdaging was met name om een nieuw archetype te vinden dat naast Darth Vader en Darth Maul zou kunnen staan."

Daarom werd gekozen voor een personage dat moest doen denken aan Padmé Amidala. Het personage had een soort Medusa-achtig haar moeten hebben, en net als Padmé witte schmink dragen.

De Dark Queen had een mooie tegenhanger kunnen zijn voor de heldhaftige Amidala, maar uiteindelijk werd ervoor gekozen om Count Dooku te introduceren als nieuwe schurk. Helaas, want dit had er best tof uit kunnen zien in een van de films:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair