Algemeen

Ariel gaat rappen in Disney's live-action remake van 'The Little Mermaid'

Alan Menken schreef samen met Lin-Manuel Miranda vier nieuwe songs voor de film.

door Jeffrey Kouters om 12:49 in Algemeen
De roodharige Disney-zeemeermin Ariel zal niet alleen de schelpen van de oceaanbodem zingen, maar ook rappen in de aankomende live-action remake van The Little Mermaid. Dat heeft componist Alan Menken, die ook de muziek schreef voor de originele animatiefilm uit 1989, verklapt in een nieuw interview.

Voor de live-action verfilming van The Little Mermaid werkte Menken samen met een van de meeste gevraagde multitalenten van dit moment: Lin-Manuel Miranda, die onder meer de musical Hamilton heeft geschreven. Het klassieke sprookje krijgt een moderne update, zo was al bekend, waardoor er ook rapmuziek in de film te horen zal zijn.

"Er zal ook worden gerapt, maar daar heb ik niet veel mee te maken gehad", onthult Menken in de Britse theaterpodcast eleven. "Er zijn een paar liedjes die duidelijk van mij zijn, een paar die duidelijk van Miranda zijn, maar al met al is het een mix van ons twee".

"Ik vind hem fantastisch en het is geweldig om met hem te mogen werken", zegt hij over Miranda, die de film ook mee produceert voor Disney. "Hij is met veel dingen bezig, dus we hebben regelmatig contact".

Menken had ook veel lovende woorden over voor Halle Bailey, die in de rol kruipt van Ariel. Al moest hij wel even wennen aan de muziek die zij en haar zus Chloe maken (Halle en Chloe vormen samen het R&B-duo Chloe x Halle).

"Ze is zo lief en getalenteerd. Ik heb haar ontmoet tijdens de opnamesessies", zegt de 71-jarige componist over haar. "Ik moest wel even onderwezen worden in wat voor muziek zij en haar zus precies maken, maar ik vind het echt geweldig wat zij doen".

De opnames van The Little Mermaid vinden momenteel plaats in Engeland. Rob Marshall (Mary Poppins Returns) staat aan het roer van de productie.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Wel een beetje stereotyperend... Mag dat wel van Disney? Een donkere actrice die een blanke rol gaat vervullen en dan ook gaan rappen??

Zembo

Avatar

Diep in de zee rappen met appa en arbizjan. Geweldig idee..../jk.

baron nostalgia

Avatar

Dit werkte wel voor wil smith als genie maar voor ariel weet ik het nog niet ik heb zo ie zo al weinig vertrouwen in deze film

Master Of Films

Avatar

Hoe een Deens sprookje veramerikaanst wordt.

horizon

Avatar

"No."
- Kylo Ren

Goku32

Avatar

Hahahahaha dit word een regelrechte flop ik weet het zeker, rappen dat doet ze niet eens in de Disney film. Hahahaha

Gigan72

Avatar

Krijg ze dan ook een klok om haar nek.
yeah boyyyyyyyy!!

Echte hip hop bestaat niet meer.
Public enemy .N.W.A. Beastie boys .Ice-t
House of pain.Cypress Hill. L.L Cool J.
EPMD. Wu tang clan. Hip hop uit de jaren 80 en 90 blijft het beste niet die troep van nu.

jeff1983

Avatar

Veel mensen vergeten dat er vooral veel kinderen heen moeten gaan, die niet persé zijn opgegroeid met het origineel. Dus dat ze de film niet volledig trouw blijven is toch prima? Een succes zal het toch wel worden, kijk naar Alladin, die werd ook overladen met kritiek.

And...Action

Avatar

De liedjes van die tekenfilm waren juist zo leuk. Wordt een hele uitdaging om dat te overtreffen met rappen. Zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Dezelfde liedjes maar dan een 'live action' film lijkt me ook niets. Persoonlijk heb ik liever geen liedjes in een film als de film realistisch van opzet is. In het echt barst je ook niet uit in gezang. Houdt ze maar lekker in de tekenfilm of musical. Als er teveel bling bling om dat smalle nekje wordt gehangen, dan komt zo nooit los van de bodem van de zee.

Artificialis

Avatar

In Aladdin probeerde ze er ook al een beetje een hiphop en rapshow van te maken. Ik zal wel ouderwets zijn, maar ik associeer deze muziek vooral met criminaliteit, hangjongeren en tuig. En dat is ook voortdurend in de videoclips terug te zien. Waarom zou je een onschuldig meisje op de bodem van de oceaan in godsnaam daarmee willen associëren?

Brein8998

Avatar

@Artificials omdat ze een onderzeese hangjongere is die een grot vol heeft met gestolen spullen. Dit wordt gewoon een dikke pokoe ah niffo (nee)

reporterdavid91

Avatar

A, real... Ari-'L! Lin-Manuel Miranda , bij die naam dacht al... tja... niet zo verrasend.

Lurking metafan

Avatar

Ben niet zo'n fan van rap in Disney-films, zeker niet voor zo'n film als Ariel.

Aan de andere kant, je hebt ook rap die niet hardcore hiphop is, maar meer lijkt op fasttalk en meer melodisch. Dat zou wel kunnen passen, misschien.

rainking

Avatar

Yo yo yo! Diep in de zee, bitches!

Bigds9fan

Avatar

Is er geen protest van roodharigen geweest dat zij nu gediscrimineerd worden?

Mas7

Avatar

@rainking

Hehehe

NieuwsFilm

meest populair