Ariel gaat rappen in Disney's live-action remake van 'The Little Mermaid'

Ariel gaat rappen in Disney's live-action remake van 'The Little Mermaid'

Alan Menken schreef samen met Lin-Manuel Miranda vier nieuwe songs voor de film.

De roodharige Disney-zeemeermin Ariel zal niet alleen de schelpen van de oceaanbodem zingen, maar ook rappen in de aankomende live-action remake van The Little Mermaid. Dat heeft componist Alan Menken, die ook de muziek schreef voor de originele animatiefilm uit 1989, verklapt in een nieuw interview.

Voor de live-action verfilming van The Little Mermaid werkte Menken samen met een van de meeste gevraagde multitalenten van dit moment: Lin-Manuel Miranda, die onder meer de musical Hamilton heeft geschreven. Het klassieke sprookje krijgt een moderne update, zo was al bekend, waardoor er ook rapmuziek in de film te horen zal zijn.

"Er zal ook worden gerapt, maar daar heb ik niet veel mee te maken gehad", onthult Menken in de Britse theaterpodcast eleven. "Er zijn een paar liedjes die duidelijk van mij zijn, een paar die duidelijk van Miranda zijn, maar al met al is het een mix van ons twee".

"Ik vind hem fantastisch en het is geweldig om met hem te mogen werken", zegt hij over Miranda, die de film ook mee produceert voor Disney. "Hij is met veel dingen bezig, dus we hebben regelmatig contact".

Menken had ook veel lovende woorden over voor Halle Bailey, die in de rol kruipt van Ariel. Al moest hij wel even wennen aan de muziek die zij en haar zus Chloe maken (Halle en Chloe vormen samen het R&B-duo Chloe x Halle).

"Ze is zo lief en getalenteerd. Ik heb haar ontmoet tijdens de opnamesessies", zegt de 71-jarige componist over haar. "Ik moest wel even onderwezen worden in wat voor muziek zij en haar zus precies maken, maar ik vind het echt geweldig wat zij doen".

De opnames van The Little Mermaid vinden momenteel plaats in Engeland. Rob Marshall (Mary Poppins Returns) staat aan het roer van de productie.

NieuwsFilm

meest populair