'Star Wars: Rogue One' had bijna een héél andere titel gehad

'Star Wars: Rogue One' had bijna een héél andere titel gehad

Was Rogue One uiteindelijk de beste titel die ze hadden kunnen kiezen?

Toen indertijd werd aangekondigd dat de eerste spinoff van de Star Wars-franchise de titel Rogue One zou krijgen, riep direct een hoop nostalgische gevoelens op bij fans, die de Rogue Squadron al konden sinds The Empire Strikes Back. Maar de film had bijna een heel andere titel gehad.

Rogue One was daarnaast direct de kortste titel voor een Star Wars-film, in tegenstelling tot de drie of vier woorden die normaal werden gebruikt voor de subtitels. Scenarist Gary Whitta heeft nu via zijn Twitter-account laten weten dat hij die kortere titel graag wilde om de film te onderscheiden van de Skywalker Saga. Andere mogelijke titels voor de film waren Rebellion en Shadow of the Death Star.

Whitta zei er het volgende over:

"Toen ik door oude mails bladerde, kwam ik langs de e-mail waarin ik de titel Rogue One voorstelde aan Lucasfilm, met een paar andere suggesties erbij. Ik had het liefste The Rise of Whitta gezien, maar helaas. Grappig om te weten: Rogue One heb ik op het laatste moment aan het lijstje toegevoegd. Andere mogelijke titels waren Rebellion en Shadow of the Death Star."

Een echte 'stand alone'
Toen de film oorspronkelijk werd aangekondigd, wist het publiek niet dat de film geen verbinding zou hebben met bekende personages uit de Skywalker Saga. Door de titel werd er echter al snel gespeculeerd dat het iets te maken zou hebben met de eerder genoemde Rogue Squadron.

NieuwsFilm

meest populair