Ryan Gosling als acteur met geheugenverlies in 'The Actor'

Van de co-regisseur van 'Anomalisa' (2015).

Jan-Peter Rook 26 februari 2021 09:51 in Algemeen
Ryan Gosling heeft al aardig wat projecten in de planning staan, maar er kan er heus nog wel eentje bij. De acteur uit o.a. La La Land en The Nice Guys gaat de hoofdrol spelen in The Actor, een thriller over een acteur met geheugenverlies.

De film wordt gebaseerd op het boek Memory van Donald E. Westlake. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en volgt een acteur uit New York, genaamd Paul Cole. Hij wordt op een dag in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten, waarna hij geheugenverlies oploopt.

De weg naar huis
Paul bevindt zich in een mysterieus dorpje in Ohio en heeft alle moeite om z'n weg naar huis te vinden en z'n oude leven terug te krijgen. Lukt het deze verwarde acteur om hieruit te komen?

The Actor zal worden geregisseerd door Duke Johnson, die samen met Charlie Kaufman de film Anomalisa (2015) maakte. Johnson schreef het scenario samen met Stephen Cooney.

De laatste keer dat we Gosling in een film zagen, was in de Neil Armstrong-biopic First Man (2018). Projecten die er o.a. nog aankomen zijn de Netflix-film The Grey Man van de gebroeders Russo, een astronautenfilm genaamd Project Hail Mary, een film over een stuntman van John Wick-regisseur David Leitch en de nieuwe versie van The Wolfman.

NieuwsFilm