Featured

'WandaVision': De bizarre nieuwe krachten van Scarlet Witch uitgelegd

Wanda Maximoff is ineens ultrasterk.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
WandaVision onthulde met aflevering 8 heel wat nieuws over Scarlet Witch, het personage van Elizabeth Olsen. Zo blijken haar krachten een heel andere oorsprong te hebben. Precies daar vertellen we je vandaag over.

Lees dus alleen verder als je de aflevering al helemaal gezien hebt. Dit artikel bevat SPOILERS.

We leerden via de heks Agatha Harkness dat de krachten van Wanda Maximoff voortkomen uit Chaos Magic. Het is voor het eerst dat het Marvel Cinematic Universe hiernaar refereert, maar ze hebben hun oorsprong in de comics.

Chaos Magic
Het idee daarvan gaat helemaal terug naar de schepping van de Aarde. Ongeveer een miljard geleden, in de vroegste dagen van de planeet in het MCU, leefden de Elder Gods op Aarde. Een van de sterkste goden werd uiteindelijk een van de grootste demonen en heette Chthon.

Hij heerste enige tijd over de Aarde als de God van Chaos, en gebruikte zijn immense krachten om de realiteit te vervormen. Uiteindelijk wisten zijn tegenstanders hem echter te verslaan, en hem in een alternatieve dimensie op te sluiten: Mount Wundagore, in Oost-Europa.

Wanda Maximoff werd vlakbij die berg geboren. Daardoor werden haar mutantenkrachten (in de comics is ze dat) versterkt. De godheid Chthon koos haar zelfs als mogelijk vat voor zijn krachten, waardoor ze steeds sterker werd.

In het MCU
In het MCU leren we niets over Chthon, en dus ook niet over de berg waar hij mogelijk opgesloten zit. Nu we voor het eerst gehoord hebben dat er wel zoiets bestaat als Chaos Magic, is het heel erg de vraag welke kant Marvel Studios op wil gaan.

Hoe dan ook heeft ze uiterst grote krachten, en zou ze zomaar eens de machtigste heldin van het MCU kunnen zijn, wat Brie Larson dan ook beweert.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GizMogwai

Avatar

Wundagore/Wanda. Hmmm...

Drogodracarys

Avatar

Dat blijft maar duren die discussies. Scarlett witch/Wanda is de sterkste van allemaal,Feige heeft dit bevestigd,ook Stan Lee heeft daar lang geleden iets over gezegd en de grote baas van Marvel zelf ook dacht ik. De sterkste of niet ze is mijn favoriet samen met black window Smiley face

Sunspot

Avatar

Was ze altijd al in de comics, maar in bepaalde situaties, gaat erom bijhaar voor wat ze het doet, omstandigheden.

Ang3l

Avatar

De sterkste... en de gekste. Gevaarlijke combinatie.
Ik zie haar ergens nog wel de vijand zijn in de Dr Strange film, en dat de multiverse of madness op haar en haar gaven slaat.

Jeroen van Eck

Avatar

Brie larsen zij toch dat ze captian marvel de sterkste vond niet scarlet witch

NieuwsFilm

meest populair