'WandaVision': De bizarre nieuwe krachten van Scarlet Witch uitgelegd

'WandaVision': De bizarre nieuwe krachten van Scarlet Witch uitgelegd

Wanda Maximoff is ineens ultrasterk.

WandaVision onthulde met aflevering 8 heel wat nieuws over Scarlet Witch, het personage van Elizabeth Olsen. Zo blijken haar krachten een heel andere oorsprong te hebben. Precies daar vertellen we je vandaag over.

Lees dus alleen verder als je de aflevering al helemaal gezien hebt. Dit artikel bevat SPOILERS.

We leerden via de heks Agatha Harkness dat de krachten van Wanda Maximoff voortkomen uit Chaos Magic. Het is voor het eerst dat het Marvel Cinematic Universe hiernaar refereert, maar ze hebben hun oorsprong in de comics.

Chaos Magic
Het idee daarvan gaat helemaal terug naar de schepping van de Aarde. Ongeveer een miljard geleden, in de vroegste dagen van de planeet in het MCU, leefden de Elder Gods op Aarde. Een van de sterkste goden werd uiteindelijk een van de grootste demonen en heette Chthon.

Hij heerste enige tijd over de Aarde als de God van Chaos, en gebruikte zijn immense krachten om de realiteit te vervormen. Uiteindelijk wisten zijn tegenstanders hem echter te verslaan, en hem in een alternatieve dimensie op te sluiten: Mount Wundagore, in Oost-Europa.

Wanda Maximoff werd vlakbij die berg geboren. Daardoor werden haar mutantenkrachten (in de comics is ze dat) versterkt. De godheid Chthon koos haar zelfs als mogelijk vat voor zijn krachten, waardoor ze steeds sterker werd.

In het MCU
In het MCU leren we niets over Chthon, en dus ook niet over de berg waar hij mogelijk opgesloten zit. Nu we voor het eerst gehoord hebben dat er wel zoiets bestaat als Chaos Magic, is het heel erg de vraag welke kant Marvel Studios op wil gaan.

Hoe dan ook heeft ze uiterst grote krachten, en zou ze zomaar eens de machtigste heldin van het MCU kunnen zijn, wat Brie Larson dan ook beweert.

NieuwsFilm

meest populair