'WandaVision': Waarom krijgt Wanda ineens de naam Scarlet Witch?

'WandaVision': Waarom krijgt Wanda ineens de naam Scarlet Witch?

Wat is de oorsprong van die naam in de comics?

In WandaVision heeft Wanda Maximoff voor het eerst haar echte naam gekregen: Scarlet Witch. Zo heette ze tot nu toe nog nooit in het Marvel Cinematic Universe. In dit artikel vertellen we je over de implicaties hiervan.

Lees alleen verder als je de aflevering al helemaal gezien hebt. Dit artikel bevat SPOILERS.

Via haar buurvrouw Agnes, die stiekem de heks Agatha Harkness bleek te zijn, kwamen we erachter dat Wanda enorme krachten heeft. Agatha dwingt haar om haar verleden en trauma's te herleven, wat Wanda tot dan toe juist vermeden heeft. En aan het einde van die reis door het verleden, concludeert Agatha dat Wanda de Scarlet Witch is.

De Scarlet Witch
Agatha komt erachter dat Wanda haar magie uit instinct gebruikt. Ze gebruikt zelfs enorm veel toverspreuken tegelijk. En dus moet ze volgens Agatha wel de Scarlet Witch zijn, een wezen dat heel lang een mythisch wezen leek te zijn. Tot nu toe dan.

Agatha zegt dat Wanda enorm gevaarlijk is, omdat haar kracht uit chaos voortkomt. Bovendien is ze bepaald niet getraind in magie, zoals Agatha dat natuurlijk wel is.

In de comics is Wanda al enorm sterk, maar het MCU lijkt daar nog wat bovenop te doen. Er wordt nu gesuggereerd dat Wanda een mythisch wezen is, een creatie van chaos, die daardoor zo machtig is dat ze een gevaar voor de wereld zou kunnen vormen.

Hopelijk leren we komende aflevering meer over Wanda en waarom ze de Scarlet Witch is. En wellicht dat Doctor Strange haar straks dan gaat trainen (en ze daarom in Doctor Strange in the Multiverse of Madness zit).

NieuwsFilm

meest populair