Celebrity

Gaat Will Smith voor het presidentschap van Amerika?

Hij wil zijn steentje bijdragen.

door FilmTotaal om 15:46 in Celebrity
Het komt wel vaker voor dat acteurs de politiek ingaan. Denk bijvoorbeeld maar aan Arnold Schwarzenegger, die de gouverneur van Californië was van 2003 t/m 2011. Ronald Reagan ging nog een stapje verder en werd zelfs de President van Amerika. Will Smith vertelt nu ook dat hij een politieke carrière overweegt.

De 52-jarige acteur was recentelijk te gast in de podcast om Amend: The Fight for America te promoten, een Netflix-docureeks over de strijd om gelijke rechten in de VS waarvoor hij als producent en presentator optrad. Hier zei hij het volgende: ''Ik wil helpen. Ofwel blijf ik dat doen als artiest, ofwel waag ik mij ooit aan de politiek''.

Doel
Met Amend: The Fight for America wil Smith, geïnspireerd door de moord op George Floyd en het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet, de mensen onderwijzen en racisme in de VS bestrijden. Het veertiende amendement stelt dat alle Amerikanen gelijk zijn voor de wet.

''Onwetende mensen kunnen geholpen worden'' begint de Bad Boys for Life-acteur. ''Kwaadaardige mensen vormen een veel groter probleem, maar gelukkig zijn er meer onwetende dan kwaadaardige Amerikanen''.

Hoop
Smith hoopt dat de Black Lives Matter-beweging zal helpen om gelijkheid in de hand te werken: ''Ik ben een optimist. Ik geloof in onderling begrip tussen mensen en ik geloof dat harmonie mogelijk is''.

Een presidentskandidatuur zit er voor Smith echter nog niet meteen in: ''Voorlopig laat ik het aan anderen over met meer ervaring om dat ambt een beetje op te poetsen. Maar wie weet, misschien ooit wel...''

NieuwsFilm

meest populair