Algemeen

'Pirates of the Caribbean'-regisseur verfilmt boek van 'Game of Thrones'-bedenker

Gore Verbinski heeft eindelijk weer een nieuw project gevonden.

door Jim Pedd om 07:35 in Algemeen
En weer komt er een van de werken van George R.R. Martin, de bedenker van Game of Thrones, naar het witte doek. Niemand minder dan Gore Verbinski, die ons drie Pirates of the Caribbean-films bracht, zal er eentje verfilmen.

Het gaat om het boek Sandkings, dat hij voor Netflix om zal toveren tot een grootse film. "Een van de scenario's waar ik aan werk, is gebaseerd op het korte verhaal Sandkings van George R.R. Martin," aldus Verbinski tegen Collider.

Goede schrijver
"Ik werk eraan samen met een geweldige schrijver, Dennis Kelly, die het oorspronkelijke Utopia schreef. Het Britse origineel is geweldig. En dat Dennis dit maakt, is ook echt fantastisch, daar kijk ik echt heel erg naar uit."

Sandkings werd in 1979 gepubliceerd. Het verhaal draait om een socialite op een andere planeet. Daar heeft hij interesse in exotische dieren. Dat leidt ertoe hij iets koopt dat Sandkings zijn. Hij bouwt een kolonie voor die insectachtige wezens, die vervolgens oorlog met elkaar voeren als sinistere vorm van entertainment voor hun eigenaar.

Maar een sinister geheim over de groei van de insecten leidt tot een schokkende onthulling. Martin kreeg zowel een Hugo als een Nebula-awards voor het boekje.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair