Algemeen

Goed nieuws: 'Tenet' eindelijk in bioscopen in New York

Tijdens zaten de bioscopen in NY op slot.

door Bram de Groot om 09:31 in Algemeen
Vele filmfans kijken uit naar het moment dat de bioscopen weer opengaan. Het RIVM blijft echter waarschuwen dat we nog een flinke piek gaan krijgen en daardoor lijkt het erop dat (onder meer) de bioscopen voorlopig niet de deuren kunnen openen.

Nu is er toch een hoopvol signaal vanuit de States. In New York gaan enkele bioscopen de projectors weer aanzetten, namelijk AMC Lincoln Square, AMC Empire, AMC Kips Bay, Village East by Angelika en Showcase Cinemas Jamaica. Ze vertonen in eerste instantie alleen de blockbuster Tenet.

Op de weg terug?
Dat de zalen open gaan komt na maanden van gesprekken tussen studiohoofden en ook regisseur Christopher Nolan zelf met het bestuur van de Big Apple. De filmmakers zijn van mening dat het veilig genoeg is om bioscopen te openen, meldt Variety.

Dit zou kunnen betekenen dat we stap voor stap teruggaan naar een situatie waarin in New York en wie weet later ook in Los Angeles steeds meer zalen openen. Dit zijn de belangrijkste afzetgebieden in de States en wie weet gaan er ook meer films volgen.

Of Tenet, dat al een tijdje verkrijgbaar is op Blu-ray en PVOD, enorm veel bezocht wordt is niet bekend.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Vleeshaak

Avatar

Laat ik nou net niet in New York wonen. Wat moeten we met dit bericht?

Rich Art

Avatar

Toch fijn dat filmmakers ook een virologische achtergrond hebben en dus kunnen bepalen dat het veilig genoeg is.

Master Of Films

Avatar

Vleeshaak "Laat ik nou net niet in New York wonen. Wat moeten we met dit bericht?"
Hahaha geweldige opmerking Smiley face Smiley face
Het zit namelijk zo. In het algemeen ziet Hollywood twee belangrijke steden voor de Amerikaanse filmindustrie en voor de Amerikaanse boxoffice. New York City metropolitan area, want daar begon ooit de Amerikaanse filmindustrie (o.a. met Thomas Edison) en Los Angeles (daar waar Hollywood ligt). Cinemascore haalt ook 'hun' scores uit deze 2 steden. Als het ware bepalen deze steden de invloeden en successen voor de rest van de U.S. of A.

Gigan72

Avatar

New York is wel een leuke stad om een keer heen te gaan.

Robbepost

Avatar

Dus het kan nog steeds een dikke hit worden in de USA Smiley face

Gigan72

Avatar

^
Reken er maar niet op want Tenet is al lang uit op Dvd/blu-ray en online te zien.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Dus het kan nog steeds een dikke hit worden in de USA"
Een filmhit voor alleen de filmsnobs. New York zit daar vol mee. Maar goed in Hollywood hebben sowieso al een tunnelvisie. Omdat New York en Los Angeles vorig jaar gesloten waren, zijn er veel films gewoon uitgesteld. Terwijl er genoeg bioscopen open waren in de rest van het land. Maar nee. Volgens Hollywood zijn deze steden nog steeds extreem bepalend en (zogenaamd) representief voor de rest van het bananenrepubliek wat zich "United" States of America moet gaan voorstellen.

Master Of Films

Avatar

En dan....bioscoop nieuws uit Nederland van jullie razende reporter MoFje.

De Nederlandse bioscoopsector hoopt volgende week te horen dat de bioscopen heel gauw open mogen gaan. Is dat niet het geval, dan vragen ze voor meer financiele steun.
Want als er geen extra/meer financiele steun erbij komt, dan gaat het volgens NVBF helemaal fout.

De NVBF is dé brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland.

Als de bioscopen richting zomer gesloten moeten blijven is extra financiële steun hard nodig. Zonder die steun staat werkgelegenheid op het spel en dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen.

Ik "vertaal" grote problemen als sluiting, maar ik kan het mis hebben.

Indy5

Avatar

is Nolan ook blij.....

NieuwsFilm

meest populair