Goed nieuws: 'Tenet' eindelijk in bioscopen in New York

Goed nieuws: 'Tenet' eindelijk in bioscopen in New York

Tijdens zaten de bioscopen in NY op slot.

Vele filmfans kijken uit naar het moment dat de bioscopen weer opengaan. Het RIVM blijft echter waarschuwen dat we nog een flinke piek gaan krijgen en daardoor lijkt het erop dat (onder meer) de bioscopen voorlopig niet de deuren kunnen openen.

Nu is er toch een hoopvol signaal vanuit de States. In New York gaan enkele bioscopen de projectors weer aanzetten, namelijk AMC Lincoln Square, AMC Empire, AMC Kips Bay, Village East by Angelika en Showcase Cinemas Jamaica. Ze vertonen in eerste instantie alleen de blockbuster Tenet.

Op de weg terug?
Dat de zalen open gaan komt na maanden van gesprekken tussen studiohoofden en ook regisseur Christopher Nolan zelf met het bestuur van de Big Apple. De filmmakers zijn van mening dat het veilig genoeg is om bioscopen te openen, meldt Variety.

Dit zou kunnen betekenen dat we stap voor stap teruggaan naar een situatie waarin in New York en wie weet later ook in Los Angeles steeds meer zalen openen. Dit zijn de belangrijkste afzetgebieden in de States en wie weet gaan er ook meer films volgen.

Of Tenet, dat al een tijdje verkrijgbaar is op Blu-ray en PVOD, enorm veel bezocht wordt is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair