Algemeen

Compleet nieuwe 'Star Trek'-film aangekondigd!

Star Trek: Discovery-schrijver voor nieuwe film.

door Bram de Groot om 09:06 in Algemeen
In 2016 verscheen met Star Trek Beyond de derde en vermoedelijk laatste film in de rebootreeks / The Kelvin Timeline. Nu wordt duidelijk dat er werk wordt gemaakt van een compleet nieuwe Star Trek-film.

Deadline meldt dat Paramount Pictures schrijver Kalinda Vazquez heeft aangetrokken om de een script te gaan schrijven voor een orginele Star Trek-film. De film wordt geproduceerd door J.J. Abrams' productiemaatschappij Bad Robot.

Kalinda Vazquez schreef al mee aan de serie Star Trek: Discovery en is een groot fan van de franchise. Haar naam heeft ze te danken aan de orginele serie. Ze is namelijk vernoemd naar het personage Kelinda uit de aflevering "By Any Other Name" uit het tweede seizoen uit 1968.

Kelinda is ook bekend van haar werk aan onder meer Roadmarks, Runaways, Once Upon a Time, Nikita, Human Target, Prison Break en [i]Fear the Walking Dead.

Originele Star Trek-film
De keuze om door te gaan met een originele Star Trek-film komt na een periode waarin werd getracht om een vervolg te maken op Star Trek Beyond. Een R-rated film van Quentin Tarantino ging niet door en ook Fargo's Noah Hawley stopte verleden jaar met zijn werk aan een vervolgfilm.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Oh nein. Discovery.

Master Of Films

Avatar

Kalinda Vazquez schreef al mee aan de serie Star Trek: Discovery en is een groot fan van de franchise.
Als ze een fan is van Star Trek, dan zou eigenlijk ver weg van STD moeten blijven.

don lukas

Avatar

Oei, daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. Ik hoop dat ze in de originele tijdlijn hanteren, niet al te veel Discovery input gebruiken (ben niet zo'n fan van de fluisterende Michael Burnham, "Freddy Kruger" Saru, "stel-je-niet-aan" Sylvia Tilly en "we-moeten-een-kick-ass-vrouw-in-de-serie-hebben-vanwege-me-too-tijdperk" Philippa Georgiou), maar dat ze ook weer gewoon mannelijke personages hebben, coole future tech, ouderwetse diepgang (met meer slow pace), ouderwetse filosofie├źn en oude bekenden uit originele tijdlijn (Enterprise, TNG, DS9 en Voyager). Neem tevens The Expanse, Battlestar Galactica en Blade Runner als licht inspiratiebron en ik spring een gat in de lucht.

Darthmar

Avatar

Ik heb niks met Discovery en Picard. Ik vindt het geen Star Trek.

Coola

Avatar

Laat maar komen.

Het is een goede tijd om een star trek fan te zijn. Een nieuwe film. Het vermakelijke lower decks , het goede discovery en het meesterlijke Picard.

MARQ242

Avatar

Wat ik vooral mis in Star Trek is de humor. Die interacties van bijv. Data en Worf waren geniaal. Ook de avonturen in het holodeck waren altijd gaaf.

X-pool

Avatar

ohno

Bigds9fan

Avatar

Ugh Abrams.

Maar goed misschien wordt het wel goed. Niet Orville of Axanar goed maar gewoon redelijk.

Deheugden

Avatar

Alsjeblief niet, Discovery is waardeloos en heeft niksnadanoppes met Star Trek te maken. Ik kijk nog liever naar Star Wars.

En Picard, Picard is oud geworden. Je kijkt vanwege de spelers, maar de verhaallijn en de sfeer is niet goed.

De beste Star Trek van de afgelopen jaren is de tekenfilm Lower Decks. Daar heb ik het gevoel van vroeger bij. En Enterprise uiteraard. Maar Discovery... neen.

Trouwens, the Orville is ook super goed als Star Trek supplement.

NieuwsFilm

meest populair