Algemeen

Filmcafé: In wel filmpersonage herken je jezelf qua karakter het meest?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 19:34 in Algemeen

Filmcafé: In wel filmpersonage herken je jezelf qua karakter het meest?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

Indiana Jones wat een held.

Chris23

Avatar

Wild Bill Kelso : ongemanierd, onaangepast, doe en consumeer en pak wat en waar `t, me uitkomt, haat (mainstream) radio (en tv), alles wat ik aanraak gaat kapot, maar wel `n strijder aan de kant van de good guys...maar in `n X-Wing i.p.v. een P-40E Smiley face

Master Of Films

Avatar

Ik herken mijzelf het meest in Brie Larson's Captain Marvel. Smiley face I'm the bestest everrrrrr. Smiley face

Hiss

Avatar

Spongebob

Swandoctrine1981

Avatar

Buffy! Zowel de film als de serie. En wat betreft de serie: eigenlijk nog meer Faith, dan Buffy....

Robbepost

Avatar

Even de titel aanpassen 'wel moet zijn welk'

Ik denk dan toch Ron Jeremys

Gigan72

Avatar

Ash Williams Smiley face

Goku32

Avatar

Jim Carey, ik ben net zo gek

David Mills

Avatar

In mijn dromen Achilles (Troy) maar elke ochtend word ik weer wakker in de werkelijkheid Smiley face

Xenolicker

Avatar

Ik ben als 'De Hobbit' maar ik zou me harder opstellen tegenover Gandalf: 'Rot op met je levensgevaarlijke avonturen!'.

Coola

Avatar

Ashley "Ash" J Williams.

Bobby Z

Avatar

Conan maar dan minder gespierd !

Artificialis

Avatar

Tijdens de lockdown? Hitler uit Der Untergang.

Spider-fan

Avatar

Ik vergelijk mezelf nooit met films. Maar wel alle helden die erg op zichzelf opereren. Ik ben niet echt een teamspeler. Daarom spreekt zoiets als Bond me aan, hoewel Bond tegenwoordig erg samen werkt met Q en Moneypenny in de nieuwere films. Maar vooral de Bond in de oudere films stond er vaak alleen voor.
En Spock uit Star Trek ook wel. Ik denk ook altijd dat er logica achter iets steekt. Maar logica is meer een manier van de mens om het universum te verklaren, het universum hoeft niet perse logisch te zijn. En het gedrag van mensen is sowieso zelden logisch, maar daar kwam Spock ook al achter.

Sherlock Holmes spreekt me ook sterk aan, omdat volgens hem wel alles logisch is. Dat geeft een prettig gevoel, 'alles kan verklaard worden', maar realistisch is het niet denk ik.

Buffy die genoemd wordt, is ook één van mijn favorieten, maar Faith ook meer. Omdat Faith weer een eenling was die dingen op haar eigen manier wilde doen en probeerde Buffy daarin over te halen. Buffy schikt zich in haar lot en Faith niet.
Ik zit nou Charmed te kijken (de oorspronkelijke serie) en ik ben in seizoen 3. Het gaat steeds meer op Buffy lijken - het speelt in dezelfde soort duistere acherafsteegjes, en crypten op begraafplaatsen. En de magische zussen gaan ook steeds meer echt vechten - eerst Phoebe, maar daarna de andere ook. En Phoebe wordt verliefd op een demon die probeert goed te zijn, zoals Buffy dat had met een vampier, Angel. Het is net of men gaande weg steeds meer Buffy ging imiteren.

dondeestagb

Avatar

Zonder enige twijfel..., D-fens

horizon

Avatar

Ethan Hunt

Monojaxx

Avatar

Ik herken mijzelf in his Holy Wetness Tom Hardy. Ik ben minstens zo knap.

MichaelCaine

Avatar

Hulk.. mild-mannered lieverd die af en toe een beetje doordraait en een spoor van vernietiging achterlaat

Swandoctrine1981

Avatar

@Spider fan: juist, daarom identificeer ik mezelf ook meer met Faith! En ik volg nu trouwens ook Charmed, zie ook zeker vergelijkingen met Buffy.

noah81

Avatar

Bad motherfucker jules winnsfield

Spider-fan

Avatar

Swandoctrine1981:

Ik vind Charmed minder mooi uitgevoerd dan Buffy, minder mooie monsters e.d. Hoewel sommige afleveringen van Charmed er beter uit zien dan andere. Maar de visuele effecten in Charmed zien er veel simpeler en goedkoper uit dan in Buffy en zijn best wel cheesy.
Wat ik wel leuk vind in Charmed is dat het heel afwisselend is, elke aflevering heeft best wel zijn eigen sfeer en onderwerp. En af en toe is er een acteur die pas later veel bekender werd, zo is er een aflevering met Amy Adams en Arnold Vosloo (bekend van The Mummy) en net heb ik er één met Ron Perlman gehad. Julian McMahon die de half-demon Belthazor speelt werd later ook bekender door Fantastic Four.

Toch vind ik de verhalen op zich wel vaak net zo interessant als bij Buffy. En de acteurs zijn in beiden ook leuk. Maar waarom ze echt letterlijk Buffy lijken te willen imiteren weet ik niet. Misschien toch een soort poging een gelijksoortige populariteit te halen: ik neem aan dat Buffy de meest populaire van de twee was.
Buffy wordt ook genoemd in de dialoog van Charmed. Als de zusters op een begraafplaats lopen, zegt één: 'Where's Buffy when you need her?' In Buffy werd Charmed nooit genoemd, wat ik me kan herinneren.

NieuwsFilm

meest populair