Featured

'WandaVision' zet drie films en series op in het MCU

De toekomst van het MCU is nu al duidelijk.

door Jim Pedd om 08:00 in Featured
Het einde van WandaVision zet heel wat nieuws op voor de toekomst van de franchise. Twee grote momenten na de aftiteling bouwen de toekomst van een aantal belangrijke personages in de franchise op.

Lees alleen verder als je SPOILERS niet erg vindt.

In de finale van WandaVision zagen we hoe Westview weer normaal werd. Dat betekende onvermijdelijk ook dat Wanda vaarwel moest zeggen tegen Vision en de tweeling. Hoewel er geen grote schokkende cameo's waren en minder twists dan fans misschien verwacht hadden, zijn de grondvesten voor de toekomst van de franchise wel gelegd.

Monica, Skrulls en Nick Fury
De eerste scène na de aftiteling onthulde een nieuwe Skrull op Aarde. Zij onthulde zichzelf tegenover Monica Rambeau en stelde gestuurd te zijn door een "oude vriend" van Maria Rambeau. Ze vertelde dat een Monica een ontmoeting met die vriend kon krijgen. In de ruimte.

Dit moment bouwt mogelijk de Secret Invasion op. In die verhaallijn blijkt de Aarde geïnfiltreerd te zijn door een hele rits Skrulls. En die verhaallijn krijgt straks een eigen serie op Disney+. Mogelijk dat 't ook iets te maken heeft met SWORD, de organisatie die niet per se de meest frisse blijkt te zijn. Allicht dat Nick Fury gebruik maakt van de krachten van Rambeau en haar kennis en betrouwbaarheid, om het succesvol op te nemen tegen de gevaarlijke en losgeslagen Skrulls.

Verder is dit moment vermoedelijk ook verbonden aan Captain Marvel 2, waarin Monica Rambeau ook een belangrijke rol heeft.

Wanda die de tweeling hoort
In het allerlaatste moment zien we dat Wanda een andere versie van zichzelf projecteert. De echte versie van Wanda, die nog het Scarlet Witch-kostuum draagt, leest intussen het Darkhold, het boek dat vol duistere toverspreuken staat.

Daarin zal Wanda informatie vinden over de Scarlet Witch, en daarmee ook over zichzelf en haar krachten. Ook leert ze er nieuwe dingen van. Een bijzonder moment is dat Wanda op een gegeven moment haar tweeling, Billy en Tommy, om hulp hoort roepen. De vraag is dus of de realiteit om haar heen nog wel intact is, of dat deze langzaam uit elkaar begint te vallen doordat Wanda gebruik maakt van de Darkhold.

Wellicht dat dit moment Doctor Strange in the Multiverse of Madness opzet, en verbonden is aan het heel nieuwe universum dat straks opengebroken zal worden.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Waanzinnige serie Wandavision. In de eerste afleveringen dacht ik echt van: "Waar zit ik naar te kijken?" haha... Erg goed in elkaar gezet en vol plottwists.

Mas7

Avatar

En heb je die "M" gezien in haar kroontje?

Hele gave easter egg richting haar ware "huis"!

Heel cool om te zien dat Marvel rustig opbouwt naar het moment waar we allemaal op zitten te wachten: De introductie van mutanten én X-Men!

NieuwsFilm

meest populair