'Army of the Dead' van Zack Snyder is een intieme zombiefilm

'Army of the Dead' van Zack Snyder is een intieme zombiefilm

Met ook nog eens intelligente zombies.

Zack Snyder noemt zijn aankomende zombiefilm Army of the Dead een intiem en persoonlijk project. In tegenstelling tot een aantal blockbusters die hij maakte, stond er ditmaal geen committee aan het hoofd van het project.

Army of the Dead draait om een team huurlingen, aangevoerd door Ward. Zij hebben de opdracht om in te breken in de kluis van een casino in Las Vegas. Dat in de nasleep van een zombie-invasie, waardoor de stad verworden is tot een quarantainegebied.

Persoonlijk project
Snyder sprak met Totalfilm en vertelde dat de film wat hem betreft "intiem" is. Dat voelt voor de regisseur vooral zo omdat hij aan zijn ideeën voor de film kon werken, zonder dat studiohoofden zich met hem bemoeiden.

Volgens de regisseur kon hij dit project zonder "committee" maken. Daardoor kreeg hij ook echt de kans om zijn eigen visie van begin tot eind te realiseren.

"Ik heb echt geprobeerd het heel persoonlijk te maken, op een heel intieme manier. Het is niet gemaakt door een committee. Het is absoluut een film die ongelofelijk persoonlijk is," aldus Snyder. "Vanaf het moment dat ik het concept maakte, wist ik al dat we geëvolueerde zombies zouden hebben, die semi-zelfbewust waren. We benaderen ze als een soort wolven, of honden. Ze zijn niet volledig bewust, en kunnen niet praten of iets dergelijks. Maar ze kunnen wel dingen plannen." Vanaf 21 mei kan je de film streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair