Nieuwe 'Mortal Kombat' krijgt écht de bekende theme song

Nieuwe 'Mortal Kombat' krijgt écht de bekende theme song

Regisseur Simon McQuoid wil de fans eren met een onmisbaar element in de franchise.

De fatalities en bloederige supermoves zijn allemaal leuk en aardig, maar voor veel mensen is een Mortal Kombat-film niet compleet zonder de bekende theme song. Pompende technobeats en een man die MORTAL KOMBAT schreeuwt staan synoniem met de franchise. Fans hopen dat ook dat deze muziek weer te horen is in de nieuwe film.

En dát is precies wat lijkt te gaan gebeuren. Regisseur Simon McQuoid liet onlangs weten dat dit het eerste was waar componist Benjamin Wallfisch naar vroeg toen ze elkaar voor het eerst spraken over de muziek van de film. McQuoid legt uit hoe dat gesprek verliep:

"Het woord dat ik sinds de ontwikkeling van de film veel heb laten vallen is 'respect'. Respect voor de fans, voor de personages en de verhaallijnen. Het is belangrijk om goed naar de fans te gebruiken. Benjamin Wallfisch dacht er net zo over en vroeg gelijk of we iets konden doen met de muziek die zo geliefd is onder fans. Toen ik zei dat ik overwoog om de muziek te gebruiken in deze serieuze versie, zei Benjamin gelijk dat hij ervan overtuigd is dat het ook in deze film werkt. Hij had zelfs een demoversie van zijn insteek klaarliggen."

Een visitekaartje
Wallfisch was dus al bezig met ideeën voor de soundtrack voordat hij nog maar was ingehuurd voor de film. McQuoid 'viel daarop van zijn stoel' en luisterde naar de muziek die Wallfisch voor hem had:

"Toen hij de muziek voor me speelde, had ik het zweet letterlijk op mijn voorhoofd staan. Het was te gek. Ik heb deze muziek nadien gebruikt tijdens mijn gesprekken met acteurs die ik wilde hebben voor de film. En dat maakte die gesprekken een stuk makkelijker."

Mortal Kombat moet op 15 april a.s. de Nederlandse bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair