Cancel-hype! Speedy Gonzales uit 'Space Jam 2' zou beledigend zijn voor Mexicanen

Cancel-hype! Speedy Gonzales uit 'Space Jam 2' zou beledigend zijn voor Mexicanen

Slaat de Cancel-hetze compleet door?

Er zijn ongetwijfeld mensen die vinden dat de Nederlandse stripreeks 'Jan, Jans en de kinderen' een stereotype beeld neerzet van Nederlandse gezinnen en dat de familie Tromp écht niet meer kan anno nu. En zo wordt er ook gedacht over Speedy Gonzales.

Althans, de schrijver van een artikel in de NY Times meent dat Speedy Gonzales, het bekende Looney Tunes-figuurtje, te stereotype zou zijn en dus beledigend zou kunnen zijn voor Mexicanen. Speedy is te zien in het aanstaande Space Jam: A New Legacy.

Acteur Space Jam 2 reageert verontwaardigd
Met die mening zijn menig Mexicanen het niet eens. Ze zijn juist dol op Speedy Gonzales, zo ook acteur / komiek Gabriel Iglesias die de stem van Speedy inspreekt in de tweede Space Jam-film. Check zijn reactie op Twitter:


Charles M. Blow, de columnist van de NY Times, meent dat het figuurtje Mexicanen teveel neerzet als "dronken en lusteloos" en daarmee geen goed beeld geeft van het Mexicaanse volk. Blow vindt het figuurtje Pepe le Pew ook niet kunnen, gezien onderstaand filmpje. Misschien zit daar nog iets in, gezien het nogal aanhoudende gedrag richting de kat...


Onder meer James Gunn (The Suicide Squad) reageerde op de situatie. Space Jam 2 van Malcolm D. Lee (Soul Men) verschijnt in juli in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair