Verwijderde scène 'WandaVision' zou wel degelijk [spoiler] introduceren in MCU

Verwijderde scène 'WandaVision' zou wel degelijk [spoiler] introduceren in MCU

Regisseur Matt Shakman onthult een gave scène die we niet zagen in de laatste aflevering.

In WandaVision werd Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) - tot verbazing van redelijk wat fans - niet geconfronteerd met een levensechte demon. Toch was dat eerst wel de bedoeling, onthult regisseur Matt Shakman in een podcast.

Bekijk de afbeelding
Fans zijn over het algemeen dolenthousiast over de laatste aflevering van WandaVision, die vrijdag op Disney+ verscheen, maar toch waren sommige ervan overtuigd dat er ook een demon (en dan met name Mephisto) op zou duiken in de Marvel-serie.

Volgens Matt Shakman, die alle negen afleveringen heeft geregisseerd, was dat ook eerst de bedoeling. Hij heeft details over een verwijderde scène onthuld waarin Señor Scratchy, het konijn van Agatha Harkness (Kathryn Hahn), zou veranderen in een demon.

"We hadden meer plannen voor Señor Scratchy, maar hebben die uiteindelijk geschrapt omdat de laatste aflevering al zo vol was", vertelt hij in podcast Fatman Beyond van Kevin Smith.

Shakman omschrijft een scène waarin Darcy Lewis (Kat Dennings), Monica Rambeau (Teyonah Parris), Ralph Bohner (Evan Peters) en Billy (Julian Hilliard) en Tommy Maximoff (Jett Klyne) samen naar de kelder van Agatha gaan om de Darkhold (het boek van de gedoemden) te stelen.

"Net wanneer ze het boek willen pakken, springt Señor Scratchy voor ze. Hij transformeert in een enorme demon en vervolgens moeten de helden aan hem proberen te ontsnappen", licht Shakman toe.

Volgens de regisseur, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor twee afleveringen van Game of Thrones, is deze scène ook daadwerkelijk opgenomen. "We hebben de visuele effecten alleen niet afgemaakt en de scène uiteindelijk verwijderd, omdat deze teveel afleidde van de andere gebeurtenissen", aldus Shakman.



NieuwsFilm

meest populair