Wat is de favoriete 'Alien'-film van Sigourney Weaver?

Sigourney Weaver over haar Alien-ervaring.

Jim Pedd 10 maart 2021 09:30 in Algemeen
De tijd van Sigourney Weaver in de Alien-franchise was groots. Ze was te zien in vier verschillende films. Maar ze is nu heel duidelijk over haar favoriet.

We konden Weaver voor het eerst in de franchise zien in Alien in 1979. Vervolgens was ze de laatste keer te zien in Alien: Resurrection uit 1997. Tegelijk stond ze open voor een terugkeer in een vervolg dat Neill Blomkamp in ontwikkeling had, dat uiteindelijk geannuleerd werd.

De beste film
Collider sprak uitgebreid met de actrice en vroeg haar welke van de films haar favoriete is. Dat blijkt Aliens te zijn. "Goh, dat is moeilijk! Het best opgebouwde verhaal voor het personage was denk ik in Aliens, juist omdat Jim [Cameron] zo'n geweldig gevoel voor verhaalstructuur heeft," begon Weaver.

"Om dit personage uit een hyperslaap te halen, dat niemand haar geloofd, en haar verbannen naar een soort limboland waar niemand haar gelooft en haar familie dood is. De hele opbouw van Ripley in Aliens, en wat ze uiteindelijk doet, en hoe ze een nieuwe familie vindt. Voor mij was die hele structuur echt goud waard."

Op dit moment wordt er gewerkt aan een televisieserie die zich afspeelt in de franchise. Wanneer die te zien is weten we nog niet.

NieuwsFilm