'Avatar' is opnieuw de méést verdiende film aller tijden

'Avatar' is opnieuw de méést verdiende film aller tijden

Avengers: Endgame verwezen naar plaats twee.

Een paar dagen geleden werd al duidelijk dat Avatar dit weekend weer volop te zien is in de Chinese bioscopen die op dit moment weer volstormen met filmliefhebbers. Hiermee kreeg de film van James Cameron de kans om de eerste stek in de box office aller tijden weer terug te pakken.

En dat is gelijk op de eerste dag gebeurd. Avatar wist namelijk 8,9 miljoen binnen te harken op de eerste dag van de re-release. En dat is gelijk voldoende om het gat tussen Avatar en Avengers: Endgame te dichten.

Avatar weer voorbij Avengers: Endgame
Endgame greep de koppositie in juli 2019 en staat op dit moment op $2.798,5 miljoen. Avatar zal komende dagen voorbij de $2,8 miljard gaan. Tot op heden stond de scifi-kaskraker op "slechts" $203 miljoen in China, dus de kans is groot dat veel Chinezen de film op het witte doek willen zien.

Er wordt verwacht dat Avatar komende dagen in totaal 58 miljoen gaat ophalen. Overigens is de situatie een win-win voor Disney, aangezien Avatar sinds de overname van Fox een Disney-franchise is. Het is overigens niet uitgesloten dat Endgame ook een re-release krijgt.



NieuwsFilm

meest populair