Bizar: Oorspronkelijk had 'Wonder Woman' massaverkrachting van de Amazones

Bizar: Oorspronkelijk had 'Wonder Woman' massaverkrachting van de Amazones

Dat was pas een ander oorsprongsverhaal voor deze heldinnen.

Regisseur Patty Jenkins blijkt een controversieel oorsprongsverhaal voor de Amazones afgewezen te hebben. Daarin waren het geen heldinnen, maar juist slachtoffers.

De regisseur moest vechten om haar versie van Wonder Woman gemaakt te krijgen. Jenkins was de tweede vrouw ooit die een film regisseerde met een budget van meer dan 100 miljoen dollar. In 2017 was het ook een van de best verdienende film voor een vrouwelijk regisseur.

Keihard vechten
Actrice Connie Nielsen, die de rol van Hippolyta, koningin der Amazones speelt, vertelt nu dat Jenkins hard moest vechten om de feministische thema's die ze in de film wilde hebben, er ook echt in te krijgen.

"Ze was heel duidelijk over wat de Amazones moesten zijn. Ik geloof dat oorspronkelijk het idee was dat ze diep getraumatiseerd waren door een vreselijke gebeurtenis die te maken had met massa-verkrachting," aldus Nielsen. Dat vond Jenkins dus niets.

"We willen niet dat ze gezien worden als slachtoffers, dus waarom zouden we dat doen? Daarom dumpte ze dat onderdeel en zijn het nu heel duidelijk heldinnen. Vrouwen die geen slachtoffer van de geschiedenis zijn, maar ongelooflijk dappere vrouwen die niet worstelen met trauma's uit het verleden."

NieuwsFilm

meest populair