'Harry Potter and the Cursed Child': Plot, cast en gaat de film er komen?

We hebben alles wat je over deze film moet weten voor je op een rij gezet.

Warner Bros. teasede recent dat er nieuwe Harry Potter-projecten op komst zouden kunnen zijn voor HBO Max. Het gerucht gaat al langer dat men kijkt naar de mogelijkheid om Harry Potter and the Cursed Child te verfilmen.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over het theaterstuk dat toen het uitkwam in twee delen gespeeld werd.

Is het mogelijk?
J.K. Rowling en Warner Bros. hebben in het verleden vaak ontkend dat zo'n film er zou komen. Mede omdat het echt bedoeld is als een toneelstuk. Een filmversie zou ook niet echt werken omdat het zo'n uitgebreid verhaal is.

Maar dat Warner Bros. recent schrijvers vroeg met plannen te komen voor een televisieserie in het Potter-versum, wijst erop dat er zomaar iets mogelijk zou kunnen zijn.

Keert de cast terug?
De castleden, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zijn nu nog te jong om er overtuigend uit te zien als veertigjarigen. Mocht er zo'n serie komen, kan het zijn dat men dus nog even moet wachten. De aantrekkingskracht zou immers voor een deel liggen in het terugbrengen van hen drieën.

Toen Harry Potter and the Cursed Child aangekondigd werd in 2016, bleek dat een zwarte actrice de rol van Hermoine zou gaan spelen. Daardoor oogstte het stuk kritiek, maar volgens J.K. Rowling stond in de boeken niet welke huidskleur het personage had. Het opnieuw casten van de personages zou in dat opzicht mogelijk kunnen zijn.

Het verhaal
Harry Potter and the Cursed Child speelt zich negentien jaar af na Harry Potter and the Deathly Hallows. Harry, Ron en Hermoine zijn 37 jaar oud en ouders die hun kinderen gedag zeggen, want die gaan naar Hogwarts.

In het stuk volgen we Albus Severus Potter die geheimen uit het verleden van zijn vader ontdekt en ontrafelt. Bovendien is er tijdreizen en zien we de zoon van Draco Malfoy, Scorpius, en volgen we onder meer de dochter van Ron en Hermione, Rose.

NieuwsFilm

meest populair