Positief nieuws: Bioscopen in Los Angeles gaan weer open

Positief nieuws: Bioscopen in Los Angeles gaan weer open

Na New York ook weer wat open zalen in LA.

Voor de film- en bioscoopwereld is het van groot belang dat er voldoende bioscopen open zijn voordat er weer meer grote films op het witte doek kunnen verschijnen. De belangrijkste markt blijft nog steeds de thuismarkt van Hollywood.

En dat heeft een simpele reden. Ondanks dat de omzetten buiten de States steeds groter worden is de uiteindelijk opbrengst in de States belangrijker. Buiten de States blijft er namelijk een veel groter deel achter bij distributeurs en andere partners. Van de omzet in China ziet een filmstudio uiteindelijk slechts zo'n 10 tot 20% terug. In de States ligt dat percentage al snel drie keer hoger.

Los Angeles en New York
In de States zijn Los Angeles en New York en omgeving de belangrijkste steden, aangezien zich in die steden veel grote bioscopen bevinden die veel bezoekers trekken. Recent gingen er al zalen op in NY en nu gaan er ook weer zalen open in LA.

In de grote stad openden afgelopen weekend meerdere zalen van de keten Cinemark Theatres de zalen, en aankomende week volgen meer bioscopen en ketens. Ook de grootste keten AMC gaat her en der weer deuren openen.

En dat komt goed uit, aangezien er komende tijd een aantal grote films aankomen, met Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat en Black Widow. En wie heeft daar nou geen zin in? Nederlandse bioscopen openen op zijn vroegst op 31 maart weer de deuren.

NieuwsFilm

meest populair