Wie is het krachtigste personage in 'The Lord of the Rings'?

Veel krachtige individuen, maar er is er eentje de baas.

Velen zouden het helemaal niet erg vinden als we binnenkort weer eens een filmtrilogie zien met de omvang en kwaliteit van The Lord of the Rings die van 2001 t/m 2003 verscheen. De avonturenfilms van Peter Jacksons zitten bomvol geweldige en ook krachtige personages waar je met veel plezier je tijd mee doorbrengt.

Maar welk personage is nu eigenlijk het krachtigst uit de verfilming van het verhaal van J.R.R. Tolkien? Die vraag stelde Screenrant zichzelf ook en ging op onderzoek uit om al snel tot de conclusie te komen dat er maar één personage in aanmerking komt.

Krachtige personage: Sauron
Screenrant noemt heel wat namen, zoals Iluvatar the God, Manwë, Morgoth, Fingolfin, Beren en Huor. Deze personages doken echter niet op in de films en kwamen alleen voor in de boeken rond de mythologie van Tolkien.

En dan blijft er volgens Screenrant maar één over en dat is Sauron. En dat is ook niet gek aangezien de schurk een "bijna-oorspronkelijke geest" is. Zijn menselijke vorm is overigens niet of nauwelijks aanwezig in de films, maar hij weet wel alle levende wezens in de Midden-aarde te manipuleren.

Dat Sauron de krachtigste is wordt in The Lord of the Rings: The Two Towers bevestigd door Gandalf als hij de volgende zin tegen Gimli uitspreekt: "Ik ben gevaarlijker dan alles wat je ooit zult tegenkomen, tenzij je levend naar de zetel van de Dark Lord wordt gebracht."



NieuwsFilm

meest populair