'Star Trek': Welk ruimteschip is eigenlijk het snelste van allemaal?

'Star Trek': Welk ruimteschip is eigenlijk het snelste van allemaal?

De franchise heeft heel wat snelle ruimteschepen gehad. Maar welke wint?

Als alle schepen in Star Trek een race zouden aangaan, welk ruimteschip zou dan winnen? Vandaag zetten we de belangrijkste ruimteschepen voor je op een rij.

In de franchise werken ruimteschepen met warp-snelheid. Voor de Aarde geldt dat de technologie uitgevonden werd door Zefram Cochrane. Een ruimteschip dat op warp-snelheid reist, bevindt zich in een sub-space bubbel en kan daardoor sneller dan het licht reizen. Schepen bereikten snelheden tot warp 9,99 maar in de toekomst zelfs warp 13 en sneller.

Wat is het snelste schip?
In Star Trek is het moeilijk om vast te stellen wat nou echt het snelste schip is. Soms zijn het krachten van buitenaf geweest die ruimteschepen sneller hebben gemaakt dan ze zouden moeten zijn. Zo werd de Enterprise al eens zo snel gemaakt, dat de warp drive naar 14,1 doorschoot, dat de motoren binnen minuten zou hebben verwoest.

Wat niet-gemanipuleerde schepen betreft, is het snelste schip vermoedelijk de USS Prometheus. Althans, daar leek het lange tijd op. Het schip werd geïntroduceerd in Star Trek: Voyager en kon veilig op warp 9,99 reizen. In Star Trek: Picard reist Riker op de USS Zheng He, dat volgens hem weer het snelste van Starfleet is. Aangezien die scène zich na Voyager afspeelt, zou het zomaar kunnen kloppen.

Andere snelle schepen
in Star Trek zijn er ook andere supersnelle schepen geweest. Zo had Karla Five in Star Trek: The Animated Series een antimaterie-schip dat wel op warp 36 kon reizen. Dat zou het snelste schip ooit zijn in de franchise, mits het meetelt als canon. Verder reisde Tom Paris in Voyager ook sneller dan warp 10, maar betaalde hij daar weer een hoge prijs voor in bij-effecten.

NieuwsFilm

meest populair