Op tijd afkrijgen 'Zack Snyder's Justice League' was flinke klus

Op tijd afkrijgen 'Zack Snyder's Justice League' was flinke klus

Het team achter de visuele effecten vertelt meer over de uitdagingen van de superheldenfilm.

Volgens het VFX-team achter Zack Snyder's Justice League moet er nodig een misverstand de wereld uitgeholpen worden: het overgrote deel van de superheldenfilm is wel degelijk opnieuw gemaakt. Veel fans dachten dat de totstandkoming van #SnyderCut simpelweg een oppoetsklus van oud beeldmateriaal zou zijn, maar dat blijkt dus niet waar.

"Het meeste was nieuw. Ik weet dat sommigen dachten toen deze film groen licht kreeg dat het slechts een kwestie van het afstoffen van oud werk zou zijn, maar er was absoluut meer nieuw dan oud werk", vertellen Kevin Andrew Smith, Simeon Duncombe en Anders Langlands van Weta Digital VFX in de podcast Literary Joe's Inner Child Podcast.

"Neem Steppenwolf. Van hem hebben we enorm veel shots moeten bijwerken, zelfs bij oude shots waarvan we het spel konden overnemen, moesten we de boel aanpassen op zijn nieuwe ontwerp".

Dat nieuwe ontwerp van de superschurk bleek dus een hele uitdaging bij de creatie van de visuele effecten. "We moesten een nieuwe benadering vinden voor het nieuwe uiterlijk. Ook het integreren van het nieuwe design in shots die waren gefilmd voor het oude design bleek een enorme uitdaging", vertellen de kustenaars.

Het tijdig opleveren van alle visuele effecten voor Zack Snyder's Justice League bleek nog een hele race tegen de klok. "We hebben hier dus meer werk aan gehad dan de eerste keer en dan hadden we ook nog eens minder tijd", aldus de teamleden.

Zack Snyder's Justice League is vandaag verschenen.

NieuwsFilm

meest populair