'Godzilla vs. Kong' lijkt zomaar eens box office records te gaan verbreken

'Godzilla vs. Kong' lijkt zomaar eens box office records te gaan verbreken

De film wordt een echte knaller!

In 2021 brengt Warner Bros. al zijn bioscoopfilms ook uit op streamingdienst HBO Max. De films zijn tegelijk met de bioscooprelease ook op die dienst te zien. Die hybride release blijkt behoorlijk goed te werken voor de studio.

Een film waar deze releasetactiek ook voor lijkt te gaan werken is Godzilla vs. Kong. Naar het schijnt gaat de film prima knallen in de box office en zelfs een record voor de afgelopen twaalf maanden zetten.

Records breken
Het volgende hoofdstuk in het MonsterVerse lijkt mogelijk zo'n 40 miljoen dollar op te leveren in zijn eerste (lange) weekend in de bioscopen. Daarmee passeert de film met gemak Wonder Woman 1984, dat goed bleek voor 16,7 miljoen dollar aan de box office.

Het is daarmee geen terugkeer naar normaal, maar slecht is zo'n prestatie op dit moment ook niet. De verwachting is ook dat de film het goed gaat doen in landen waar een stuk minder coronarestricties gelden.

Zodoende kijkt men ook uit naar de prestaties in China, waardoor Godzilla vs. Kong zomaar eens de best presterende Hollywood-film sinds Tenet zou kunnen worden.

NieuwsFilm

meest populair